Rạch Giá

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rạch Giá
Rạch Giá (Vietnam)
Rạch Giá
Situering
Provincie Kiên Giang
Coördinaten 10° 1′ NB, 105° 5′ OL
Algemeen
Inwoners ongeveer 205.000
Foto's
Rach Gia.JPG
Portaal  Portaalicoon   Vietnam

Rạch Giá is de stad[1] en tevens de hoofdstad van de Vietnamese provincie Kiên Giang in het zuidwesten van Vietnam, circa 200 kilometer ten zuiden van de Cambodjaanse grens. De plaats ligt aan de Golf van Thailand op een afstand van ongeveer 250 km ten westen van Ho Chi Minhstad.

Het centrum bevindt zich aan het einde van de Điện Biên Phủ, alwaar de markt is. De stad kent een aantal erg brede boulevards voor het verkeer. De stad is niet erg toeristisch ingesteld, zo is er bijvoorbeeld geen strand aanwezig met de nodige voorzieningen. Je zult er zelden Westerlingen tegenkomen.

Er is slechts 1 verbindingsweg tussen Rạch Giá en Ho Chi Minhstad. Deze weg heeft slechts 2 rijbanen en is erg matig van kwaliteit. Halverwege dient men een overtocht te maken met een veerpont. Deze overtocht kan nog weleens tot flinke vertraging leiden. De staat van de wegen is zeer matig te noemen. je passeert vele tientallen bruggetjes die niet mooi aansluiten met de rest van het wegdek. De totale tijd die deze rit in beslag neemt is dan ook zo'n 4,5 à 5 uur.

De stad heeft een lokaal vliegveld vanwaar een vliegtuig genomen kan worden naar vrijwel alle andere vliegvelden binnen Vietnam.

Rạch Giá heeft een haventje alwaar je kunt opstappen naar het toeristischer eiland Dâo Phu Quóc.

Ongeveer 90 kilometer naar het noordwesten ligt de tweede grote stad van de provincie, Hà Tiên. Ook dit stadje ligt aan de kust. Het plaatsje beschikt wel over een strand en iets meer faciliteiten op toeristisch gebied.

Circa 100 kilometer recht noordwaarts ligt het stadje Châu Dóc. Dit stadje is een soort bedevaartsoord voor veel Vietnamezen. Het is een beetje vergelijkbaar met het Franse Lourdes voor de Europeanen. Er zijn tempels aanwezig.

Iets ten Zuiden van Rạch Giá is een groot deltagebied met veel groen en natuur.

Administratieve eenheid[bewerken | brontekst bewerken]

Rạch Giá bestaat uit meerdere administratieve eenheden, te weten elf phường en een .

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]