Reaal (verzekeringsmaatschappij)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf REAAL)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Reaal
Hoofdkantoor te Amstelveen
Hoofdkantoor te Amstelveen
Oprichting 1904, oprichting De Centrale
Eigenaar VIVAT
Hoofdkantoor Burgemeester Rijnderslaan 7
1185 MD Vlag van Nederland Amstelveen
Producten Financiële dienstverlening, verzekeringen,
Website Reaal.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Reaal is een merk van de Nederlandse verzekeraar VIVAT. Andere belangrijke merken die VIVAT voert, zijn Zwitserleven en ACTIAM.

Activiteiten[bewerken]

VIVAT verkoopt schadeverzekeringen, levensverzekeringen, hypotheken en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen onder de merknaam Reaal. Reaal heeft kantoren in Amstelveen, Alkmaar, Assen, Utrecht en Rotterdam.

Geschiedenis[bewerken]

Reaal is ruim honderd jaar actief in Nederland. Reaal vond haar oorsprong in de fusie van diverse vennootschappen die eigendom waren van de vakbeweging, waaronder de verzekeringsmaatschappijen De Centrale en Concordia, de Hollandse Koopmansbank en de Algemene Spaarbank voor Nederland. Tussen 1990 en 1997 groeide Reaal aanzienlijk, onder andere door de overname van Hooge Huys Verzekeringen in 1996. In deze periode loopt een succesvolle campagne met de slogan Foutje, bedankt!. In 1997 fuseerden SNS Bank en REAAL Groep tot SNS REAAL. De diverse bedrijfseenheden van de fusiepartners werden gehergroepeerd en geïntegreerd. Per 1 juli 2014 zijn de verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL gebundeld in VIVAT. Op 27 juli 2015 is VIVAT onderdeel geworden van de Chinese verzekeraar Anbang Insurance Group Co. Ltd.

Externe links[bewerken]