REO Speedwagon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
REO Speedwagon
Live tijdens een optreden in 2008
Live tijdens een optreden in 2008
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1967 - heden
Oorsprong Champaign, Illinois
Verenigde Staten Vlag van Verenigde Staten
Genre(s) hardrock, softrock, arenarock
Label(s) Epic
Speedwagon recordings
Sony/Legacy
Verwante acts Styx
Bezetting
Huidige leden Neal Doughty
(1967-heden)
Kevin Cronin
(1972-1973, 1976-heden)
Bruce Hall
(1977-heden)
Dave Amato
(1989-heden)
Bryan Hitt
(1990-heden)
Ex-leden Joe Matt
(1967-1968)
Bob Crownover
(1968-1969)
Bill Fiorio
(1969)
Steve Scorfina
(1969-1970)
Gary Richrath
(1970-1989)
Miles Joseph
(1989)
Joe McCabe
(1968)
Marty Shepard
(1968)
Mike Blair
(1967-1968)
Gregg Philbin
(1968-1977)
Terry Luttrell
(1968-1972)
Michael Murphy
(1973-1976)
Alan Gratzer
(1967-1988)
Graham Lear
(1988-1990)
Carla Day
(1989)
Melanie Jackson
(1989)
Jesse Harms
(1989-1991)
Website
(en) Allmusic-profiel
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

REO Speedwagon is een band die begon als een countryachtige boogieband, maar die na verloop van tijd één van de succesvolste arenarockband van de Verenigde Staten aller tijden werd. De band is afkomstig uit Champaign, Illinois en werd opgericht in 1967 door Neal Doughty, Alan Gratzer, Joe Matt en Mike Blair. De naam werd verzonnen door Neal Doughty en REO staat voor Ransom Eli Olds.

Geschiedenis[bewerken]

Voordat REO Speedwagon zijn eerste album aflevert zijn er nogal wat personeelsveranderingen. De band wordt opgericht in de herfst van 1967. De eerste bezetting bestond uit Neal Doughty (toetsen), Alan Gratzer (drums/zang), Joe Matt (gitaar/zang) en Mike Blair (bas/zang). In de lente van 1968 wordt zanger Terry Luttrell (ex-Terry Cook and the Majestics) aangetrokken, Joe Matt en Mike Blair worden vervangen door Bob Crownover (gitaar) en Gregg Philbin (bas). Joe McCabe speelde op dit ogenblik saxofoon voor de groep. Crownover speelde gitaar voor de groep tot de zomer van 1969, Bill Fiorio wordt zijn vervanger. Fiorio (later als Duke Tumatoe) verlaat REO Speedwagon eind 1969, zijn vervanger is Steve Scorfina. Op een gegeven moment ziet Steve Scorfina het niet meer zitten, hij verlaat de anderen en vertrekt naar St. Louis om jaren later terug te keren in de rock-scene als gitarist van Pavlov's Dog. Gary Richrath (ex-Suburban 9 to 5, ex-Feather Train) stond al klaar om de open gevallen plaats in te nemen. De groep had in die tijd een soort punk-image en had door het intensief optreden in allerlei clubs en bars in de Midwest een fanatieke en loyale clan aanhangers achter zich gekregen, daardoor kreeg REO Speedwagon het vertrouwen van Epic Records en verdiende hiermee een contract.

Beginperiode[bewerken]

Het eerste (titelloze) album komt uit in 1971, maar in de eerste jaren is de band niet erg succesvol. Zanger Terry Luttrell (later in Starcastle) haakt al na één album af en wordt vervangen door Kevin Cronin (ex-Fushia), die als componist/zanger/gitarist meteen een flinke stempel op de groep drukt. Hij maakt zijn debuut op het album "REO/TWO". Tijdens de opname van "Ridin' the storm out" hebben Gary Richrath en Kevin Cronin een meningsverschil en wordt laatstgenoemde de band uitgezet. Wat ervoor zorgt dat op "Ridin' the storm out" Michael Murphy (ex-One Eyed Jacks) te horen is. Murphy is ook te horen op "Lost in a dream" en "This time we mean it" bij dit laatste album brengt men een single uit "Out Of Control" (met als B-kant het nummer "Running Blind", alleen uitgebracht op 45-single). Na "This time we mean it" verlaat Michael Murphy REO Speedwagon en is hij jaren later te vinden bij Billy Vera & The Beaters. Voor het album "REO" keert Kevin Cronin echter terug en dit betekent in feite de doorbraak van de band in de Verenigde Staten.

Succes[bewerken]

De single "Ridin' the storm out" is een hit en het succes krijgt een vervolg met het live album "You get what you play for" en "You can tune a piano, but you can't tuna fish". Dit laatste album laat weer een personeelswijziging zien: bassist Gregg Philbin wordt vervangen door Bruce Hall (ex-One Eyed Jacks. Bruce Hall en Gary Richrath maakten samen ook deel uit van de band "Feather Train" in 1970 van dat jaar). Met deze bezetting: Neal Doughty, Gary Richrath, Kevin Cronin, Bruce Hall en Alan Gratzer krijgt REO Speedwagon de samenstelling waarmee ze haar grootste successen zal behalen. En met het album "Nine Lives" geeft men vol gas richting Europa waaronder ook Nederland.

Grootste successen[bewerken]

Die successen worden ingeleid door het album "Hi infidelity", dat album heeft in de Verenigde Staten over de tien miljoen exemplaren verkocht. Hi infidelity is het best verkochte rock LP van 1981, het heeft 15 weken op #1 gestaan in de Amerikaanse billboards. Het levert ook vier hits op "Keep on loving you", "Take it on the run", "Don't let him go" en "In your letter". Dé grote hit van dat album is het nummer "Keep on loving you", wat de hoogste plaats haalt in de Amerikaanse billboards. Met dit album krijgt REO Speedwagon ook bekendheid in Europa (en vooral met de single). "Keep on loving you" bereikt de 7e plaats in de Engelse hitlijsten. In Nederland zal de band in haar hele bestaan maar twee hits scoren: "Keep on loving you" en "Don't let him go". Album notering in Nederland, "Hi infidelity" #11 (24 weken genoteerd).

De band raakt in een creatieve impasse en staat onder druk om een opvolger te maken voor het enorm succesvolle "Hi infidelity". In 1982 komt "Good trouble" uit, een plaat die tegenvalt en een zware bevalling is geweest. Na dit album besluit de band een jaar vrijaf te nemen. Alan Gratzer werkt samen met Queen-gitarist Brian May in 1983, Star Fleet Project een ep uitgebracht door Brian May & Friends. Met onder anderen ook gitarist Eddie van Halen (van Van Halen). In 1984 komt er een nieuw REO Speedwagon album uit: "Wheels are turnin'". Van dat album scoort de band haar tweede nummer 1-hit in de Verenigde Staten: de ballad "Can't fight this feeling", begin 1985 (met onder andere ook successen in Engeland en Duitsland). Op 13 juli 1985 speelt REO Speedwagon op het festival van Bob Geldof (Live Aid). REO Speedwagon is nu definitief een gevestigde naam en speelt in uitverkochte stadions. En met het album "Life as we know it" weet REO Speedwagon nog steeds het grote Amerikaanse publiek voor zich te winnen.

Wisselende bezetting[bewerken]

In 1988 verlaat plotseling drummer Alan Gratzer REO Speedwagon om zich op het huiselijke leven te richten. Hij opende een restaurant (Mona Lisa) in Santa Barbara. Zijn vervanger is de Santana drummer Graham Lear. Gary Richrath werd gevraagd om over meningsverschillen met Kevin Cronin betreffende muzikale richting weg te gaan, hij wordt vervangen door Miles Joseph (ex-Player). Gary Richrath was een rocker in hard en nieren en dat misten ze in Miles Joseph, de rest van de bandleden wisten dat het bijna een onmogelijke opgave zou zijn om Gary Richrath te vervangen. Met Multi-instrumentalist Dave Amato (ex-Ted Nugent) hebben ze uiteindelijk een goede vervanger gevonden. Kevin Cronin ontmoette Jesse Harms (ex-Sammy Hagar) en wordt erbij gehaald als tweede toetsenist. Graham Lear wordt vervangen door Bryan Hitt (ex-Wang Chung). In 1990 brengen ze "The earth, a small man, his dog and a chicken" uit. REO Speedwagon weet weer eens positief te verrassen, deze is op zijn tijd lekker heavy.

Nieuwe bezetting[bewerken]

In 1991 is REO Speedwagon weer een vijfmansformatie en brengen ze de verzamelaar "The second decade of rock 'n' roll 1981 to 1991" op de markt, deze cd met onder andere een reggaeversie van "Keep on loving you" (Gary Richraths laatste liveoptreden). Eind 1992 horen we nog wel iets van ex-gitarist Gary Richrath die onder eigen naam een nieuwe band presenteert. Zijn album is, "Only the strong survive" (GNP Crescendo Records). Dan wordt het stil rond de band: pas in 1996 brengt ze weer een nieuw album uit: "Building the bridge". Het blijkt tot april 2007 het laatste studioalbum van de band. Er volgt nog wel een compilatie (The ballads) met twee nieuwe nummers en drie livealbums (waarvan eentje samen met de band Styx). De band toert nog steeds door de Verenigde Staten, maar lijkt nu vooral op oude roem te teren.

In april 2007 kwam na 11 jaar een nieuw album, getiteld "Find your own way home", op de markt. In Amerika worden een bonus-cd (met 'live in de studio opnames' van het complete 'Hi-infidelity' in 2007) en een bonus-dvd (met unplugged clips en interviews) aan deze cd toegevoegd. Tijdens de daaropvolgende tour speelde de band na lange tijd opnieuw op Europese podia. In 2009 brengt men samen met Styx de cd-Single "Can't Stop Rockin'" uit, deze is te krijgen op REO Speedwagons website. Eind 2009 komt er een kerst album getiteld "Not so silent night...christmas with REO Speedwagon".

Heruitgaven[bewerken]

Sony (VS) heeft het eerste album (1971) nooit uitgebracht op cd. Sony (UK) brengt deze voor het eerst uit op cd in 1993 als Collectors Choice, met als gevolg dat deze snel is uitverkocht. Het Britse bedrijf BGO Records brengt in 2007 het eerste album (geremasterd) wereldwijd uit samen met REO Speedwagon's tweede album "REO/TWO" (1972). Later brengt BGO Records ook de albums "Ridin' The Storm Out" (1973), "Lost in a Dream" (1974), "This Time We Mean It" (1975) en "REO" (1976) geremasterd wereldwijd uit op cd. In een interview dat Kevin Cronin had met www.billboard.com[1]verklaarde hij dat er een "30th anniversary deluxe edition" van het album "Hi Infidelity" gaat uitkomen in 2011. In oktober 2011 zijn de eerste tien albums opnieuw uitgebracht in mini-lp-vorm. Het uitbrengen was een initiatief van het Japanse Sony. De cd's zijn opnieuw geremasterd, ook "You get what you play for", dat het volledige livealbum bevat, inclusief "Gary's guitar solo" en "Little Queenie".

Trivia[bewerken]

 • Zowel "Keep on loving you" en "Don't let him go" hadden dezelfde B-kant, "Follow my heart", dat ook op hetzelfde album staat.
 • Op 19 januari 2001 wijdde de stad Champaign de straat "Main Street" voor altijd om tot "REO Speedwagon way".

Discografie[bewerken]

Studioalbums[bewerken]

Jaar Titel Label Soort drager Bijzonderheden
1971 REO Speedwagon Epic Records lp/8 track/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1972 REO/TWO Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1973 Ridin' The Storm Out Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1974 Lost In A Dream Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1975 This Time We Mean It Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1976 REO Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1978 You can tune a piano, but you can't tuna fish Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1979 Nine Lives Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1980 Hi Infidelity Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2009
1982 Good Trouble Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2009
1984 Wheels Are Turnin' Epic Records lp/8 track/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2009
1987 Life As We Know It Epic Records lp/compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2009
1990 The earth, a small man, his dog and a chicken Epic Records lp/compact cassette/cd
1996 Building The Bridge Castle Records compact cassette/cd Cd ook uitgebracht in Australië door Universal 2003
2007 Find Your Own Way Home Speedwagon recordings cd Europese uitgave met extra bonus tracks
2009 Not so silent night...christmas with REO Speedwagon Epic Records cd Ook uitgebracht met bonus tracks, Sony/Legacy 2010

Livealbums[bewerken]

Jaar Titel Label Soort drager Bijzonderheden
1977 You Get What You Play For Epic Records dubbelelpee/8 track/compact cassette/cd Cd heeft twee nummers minder
Ook uitgebracht als dubbel-cd in Japan, DSD remaster 2011
1978 Live Again Epic Records lp Promotie-album
1991 The second decade of rock 'n' roll 1981 to 1991 Epic Records compact cassette/cd Live- en studioversies
2000 Arch allies, live at riverport Sanctuary Records dubbel-cd cd 1 Styx, cd 2 REO Speedwagon
2001 Live Plus Sanctuary Records cd Hetzelfde concert als Arch allies, deze met drie extra nummers
2001 Extended Versions BMG cd Hetzelfde concert als Arch allies, deze met bonusvideo
2007 Hi infidelity, then again...live Speedwagon recordings cd Alleen uitgebracht in de VS
2010 Setlist: the very best of REO Speedwagon Live
Several previously unreleased tracks 1977-1990
Epic/Legacy cd
2010 Live and Limited - Bloomington, IL. Abbey Road Live dubbel-cd Alleen uitgebracht in de VS, 16 december
2010 Live and Limited - Milwaukee, WI. Abbey Road Live dubbel-cd Alleen uitgebracht in de VS, 18 december
2011 Live and Limited - Mount Pleasant, MI. Abbey Road Live dubbel-cd Alleen uitgebracht in de VS, 11 februari
2011 Live and Limited - Florence, IN. Abbey Road Live dubbel-cd Alleen uitgebracht in de VS, 12 februari
2011 Live and Limited - Biloxi, MS. Abbey Road Live dubbel-cd Alleen uitgebracht in de VS, 18 maart
2011 Live and Limited - Cherokee, NC. Abbey Road Live dubbel-cd Alleen uitgebracht in de VS, 19 maart
2013 Live in Germany 1982 Immortal cd alleen uitgebracht in Nederland
2013 Live Chicago 1979 Plastic Soho dubbel-cd
2015 Metro Center Rockford Illinois, 15th July 1983 Klondike cd

Compilatiealbums[bewerken]

Jaar Titel Label Soort drager Bijzonderheden
1980 A decade of rock 'n' roll 1970 to 1980 Epic Records dubbelelpee/8 track/compact cassette/dubbel-cd dubbel-cd ook uitgebracht in Japan, DSD remaster 2011
1985 Best foot forward, Best Of Epic Records lp/compact cassette/cd Alleen uitgebracht in Europa
1988 The Hits Epic Records lp/compact cassette/Minidisc/cd CD Remaster Sony Music 2002 (met twee nieuwe nummers)
1991 Keep on loving you, best zounds Epic/Sony cd Alleen uitgebracht in Duitsland
1993 Star Box Epic/Sony cd Alleen uitgebracht in Japan
1995 Believe in Rock 'n' Roll Sony Music compact cassette/cd Alleen uitgebracht in de VS
1995 Hi Infidelity gold Sony/Legacy cd 24-karaat gold disc
1998 Premium Best Epic/Sony cd Alleen uitgebracht in Japan
1998 Only The Strong Survive Sony Music compact cassette/cd Alleen uitgebracht in de VS
1999 The Ballads Epic/Legacy cd Met twee nieuwe nummers
2000 Take it on the run, the best of Columbia/Sony cd
2000 Boston/REO Speedwagon Platinum/Sony dubbel-cd cd 1 Boston, cd 2 REO Speedwagon
2001 Only The Strong Survive Platinum/Sony cd
2001 Time Flies, Anthology KRB/Sony cd Alleen uitgebracht in de VS
2001 Simply the Best Columbia/Sony cd Alleen uitgebracht in Duitsland
2002 Keep On Rollin' Music Mill/Sony cd Alleen uitgebracht in de VS
2004 The Essential Sony/Legacy dubbel-cd
2005 Rock Breakout Years: 1981 Madacy cd Uitgebracht in Canada
2005 Collections Sony/BMG cd
2007 Horipro Entertainment Group H.E.G. cd Alleen uitgebracht in de VS
2007 REO Speedwagon / REO/TWO BGO Records dubbel-cd remaster
2008 Ridin' the storm out/Lost in a dream BGO Records cd remaster
2008 Greatest Hits, Steel Box Collection Sony/BMG cd
2008 Playlist: The Very Best Of Epic/Legacy cd Met bonus materiaal
2009 The Essential 3.0 Sony/Legacy 3 cd
2009 Triple feature Sony music 3 cd Alleen uitgebracht in de VS
2010 This time we mean it/R.E.O. BGO Records cd remaster
2011 Hi Infidelity: 30th Anniversary Edition Sony/Legacy dubbel-cd 2011 remaster
2011 Original album classics Sony/Legacy 5 cd Alleen uitgebracht in Europa
2011 Legends Allegro Corporation dubbel-cd Alleen uitgebracht in de VS
2014 The Box Set Series Epic/Legacy 4 cd Bevat de niet eerder uitgebrachte studio versie van
Ridin' the storm out, gezongen door Kevin Cronin

Singles[bewerken]

Jaar Titel Hitlijstpositie Album
US Pop US Rock US A.C. UK Singles Chart
1972 Sophisticated Lady Nr. 122 - - - REO Speedwagon
1972 157 Riverside Avenue - - - - REO Speedwagon
1972 Gypsy Woman's Passion - - - - REO Speedwagon
1973 Golden Country - - - - REO/TWO
1974 Ridin' The Storm Out - - - - Ridin' The Storm Out
1974 Open Up - - - - Ridin' The Storm Out
1975 Throw The Chains Away - - - - Lost In A Dream
1975 Out Of Control - - - - This Time We Mean It
1975 Headed For A Fall - - - - This Time We Mean It
1976 Keep Pushin' - - - - REO
1976 Flying Turkey Trot - - - - REO
1977 Ridin' The Storm Out (Live) Nr. 94 - - - Live-You Get What You Play For
1977 Flying Turkey Trot (Live) - - - - Live-You Get What You Play For
1978 Roll With The Changes Nr. 58 - - - You Can Tune a Piano, But You Can't Tuna Fish
1978 Time For Me To Fly Nr. 56 - - - You Can Tune a Piano, But You Can't Tuna Fish
1979 Easy Money - - - - Nine Lives
1979 Only The Strong Survive - - - - Nine Lives
1980 Time For Me To Fly Nr. 77 - - - A Decade of Rock and Roll: 1970 to 1980
1980 Keep On Loving You Nr. 1 Nr. 9 - Nr. 7 Hi Infidelity
1981 Take It On The Run Nr. 5 Nr. 6 - Nr. 19 Hi Infidelity
1981 Don't Let Him Go Nr. 24 Nr. 11 - - Hi Infidelity
1981 In Your Letter Nr. 20 - Nr. 26 - Hi Infidelity
1981 Tough Guys - Nr. 25 - - Hi Infidelity
1981 Out of Season - Nr. 59 - - Hi Infidelity
1982 Keep The Fire Burning Nr. 7 Nr. 2 - - Good Trouble
1982 Sweet Time Nr. 26 - - - Good Trouble
1982 The Key - Nr. 34 - - Good Trouble
1982 Stillness of the Night - Nr. 19 - - Good Trouble
1982 Good Trouble - Nr. 51 - - Good Trouble
1984 I Do'Wanna Know Nr. 29 Nr. 5 - - Wheels Are Turnin'
1984 Can't Fight This Feeling Nr. 1 Nr. 5 Nr. 3 Nr. 16 Wheels Are Turnin'
1985 One Lonely Night Nr. 19 Nr. 17 Nr. 10 - Wheels Are Turnin'
1985 Live Every Moment Nr. 34 - - - Wheels Are Turnin'
1985 Wherever you're Goin' (It's Alright) - - - - Best Foot Forward, Best Of
1987 That Ain't Love Nr. 16 Nr. 5 - - Life as We Know It
1987 Variety Tonight Nr. 60 Nr. 28 - - Life as We Know It
1987 In My Dreams Nr. 19 - Nr. 6 - Life as We Know It
1988 Here With Me Nr. 20 - Nr. 9 - The Hits
1988 I Don't Want To Lose You - - - - The Hits
1990 Live it Up - Nr. 6 - - The Earth, a Small Man, His Dog and a Chicken
1990 Love is a Rock Nr. 65 Nr. 31 - - The Earth, a Small Man, His Dog and a Chicken
1991 L.I.A.R. - - - - The Earth, a Small Man, His Dog and a Chicken
1998 Building The Bridge - - - - Building The Bridge
1999 Just For You - - - - The Ballads
2007 I Needed to Fall - - Nr. 25 - Find Your Own Way Home
2008 Find Your Own Way Home - - Nr. 23 - Find Your Own Way Home
2009 Can't Stop Rockin' (met Styx) - - Nr. 23 -

Soundtracks[bewerken]

Jaar Titel Soundtrack Label Soort drager Bijzonderheden
1982 Keep On Loving You The Last American Virgin Columbia lp/cd/vhs/laserdisc/dvd
1985 Wherever You're Goin' (It's Alright) The Goonies Epic Records lp/cd/vhs/laserdisc/dvd Titel is ook verkrijgbaar op:Best Foot Forward, Best Of
1989 (Everybody's Gotta) Face The Music Sing Columbia lp/cd/vhs Kevin Cronin (solo)
2005 Can't Fight This Feeling Top Gun (Deluxe Edition) Sony cd
2006 Can't Fight This Feeling Employee Of The Month Lions Gate cd/dvd
2009 Keep On Loving You Ghosts Of Girlfriends Past Bulletproof cd/dvd Op de cd andere versie van Keep On Loving You
2010 Time For Me To Fly Grown Ups Madison Gate cd

Video/ld/dvd[bewerken]

Jaar Titel Label Soort drager Bijzonderheden
1978 FM Universal Video/Laserdisc/dvd laserdisc/dvd uitgebracht in de VS
1981 Live Infidelity CBS Video/CED videodisc/laserdisc laserdisc uitgebracht in de VS
1985 Live-Wheels Are Turnin' CBS Video/laserdisc laserdisc uitgebracht in Japan
1991 A Video Anthology 1978-1990 Sony Video/laserdisc (promotievideo's) Laserdisc uitgebracht in Japan
2000 Arch allies, live at riverport Sanctuary Records Video/dvd Met Styx
2001 Live Plus Sanctuary Records Video/dvd-audio/dvd
2002 Real Artists Working Hollywood MusicStore Video/dvd Interviews
2005 Live Aid 1985 Woodcharm 4 dvd Live optreden van REO Speedwagon
2007 XM Artists Confidential Speedwagon recordings dvd Alleen uitgebracht in de VS
2008 SoundStage, Live in the Heartland Koch Vision dvd
2010 Not so silent night (the yule log edition) Sony dvd
2011 Live in the Heartland Image Entertainment dvd/Blu-ray
2012 Out of Nowhere: Champaign Music Scene Documentary R.A.Z. Films dvd interviews
2012/13 Live At Moondance Jam Speedwagon recordings dvd/cd/Blu-ray ook uitgebracht door frontiers records
2013 Live in Germany 1982 Immortal dvd alleen uitgebracht in Nederland

Game[bewerken]

Jaar Titel Label Soort drager Bijzonderheden
2010 Find Your Own Way Home Purple Hills pc cd-rom Duits

Biblio[bewerken]

1983 Creative Education
 • REO Speedwagon, Rock 'n PopStars (by Paul Peterson)

Nederlandse/Vlaamse hitnoteringen[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Keep On Loving You 1981 4-4-1981 13 8
Don't Let Him Go 1981 20-6-1981 15 6
Album met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Album Top 100
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Hi Infidelity 1980 11-04-1981 11 24
Single met hitnotering(en)
in de Vlaamse Ultratop 50
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Keep On Loving You 1981 16-05-1981 14 3
Don't Let Him Go 1981 11-07-1981 22 3

Radio 2 Top 2000[bewerken]

Nummer met notering(en)
in de Radio 2 Top 2000
'99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14
Keep On Loving You 383 481 440 515 412 582 718 792 960 673 835 904 936 979 989 943

Covers door andere artiesten[bewerken]

Jaar Titel Artiest Album
1982 In Your Letter Randy and The Rainbows C'mon Let's Go
1989 Time For Me To Fly Dolly Parton White Limozeen
1999 Keep On Loving You The Donnas Drive Me Crazy: Soundtrack
2001 Can't Fight This Feeling Smokie Uncovered, The Very Best Of
2002 Can't Fight This Feeling Jimmy Gonzalez Si Me Faltas Tu
2003 Take It On The Run Kimberlee Nash Dreaming Out Loud
2004 Take It On The Run Me First and the Gimme Gimmes Ruin Jonny's Bar Mitzvah
2004 Can't Fight This Feeling Joseph Williams (Toto) Two of Us
2005 Ridin' The Storm Out Killers by Trade Ancient Rider
2006 Take It On The Run The Dust Bowl Cavaliers Volume One: Sweet Tomorrow
2006 Keep Pushin' Kristin Glasgow Danger's Callin'
2006 Roll With The Changes Lantana Unbridled
2007 Ridin' The Storm Out Station 313 Escape The Madness
2008 Time For Me To Fly Timo Räisänen ...And There Was Timo
2009 Can't Fight This Feeling Finn Hudson Glee: The Music, Volume 1

Bandbezetting: 1967-heden[bewerken]

1967-1968
 • Neal Doughty - toetsen
 • Alan Gratzer - drums, zang
 • Joe Matt - gitaar, zang
 • Mike Blair - bas, zang
1968-1969
 • Neal Doughty - toetsen
 • Alan Gratzer - drums
 • Gregg Philbin - bas
 • Terry Luttrell - zang
 • Bob Crownover - gitaar
 • Joe McCabe - saxofoon
 • Marty Shepard - trumpet
1969
 • Neal Doughty - toetsen
 • Alan Gratzer - drums
 • Gregg Philbin - bas
 • Terry Luttrell - zang
 • Bill Fiorio - gitaar
1969-1970
 • Neal Doughty - toetsen
 • Alan Gratzer - drums
 • Gregg Philbin - bas
 • Terry Luttrell - zang
 • Steve Scorfina - gitaar
1970-1972
 • Neal Doughty - toetsen
 • Alan Gratzer - drums
 • Gary Richrath - gitaar
 • Gregg Philbin - bas
 • Terry Luttrell - zang
1972-1973
 • Neal Doughty - toetsen
 • Alan Gratzer - drums
 • Gary Richrath - gitaar
 • Gregg Philbin - bas
 • Kevin Cronin - zang, gitaar
1973-1976
 • Neal Doughty - toetsen
 • Alan Gratzer - drums
 • Gary Richrath - gitaar
 • Gregg Philbin - bas
 • Michael Murphy - zang, gitaar
1976-1977
 • Neal Doughty - toetsen
 • Alan Gratzer - drums
 • Gary Richrath - gitaar
 • Kevin Cronin - zang, gitaar
 • Gregg Philbin - bas
1977-1988
 • Neal Doughty - toetsen
 • Gary Richrath - gitaar
 • Kevin Cronin - zang, gitaar, piano
 • Bruce Hall - bas
 • Alan Gratzer - drums
1988-1989
 • Neal Doughty - toetsen
 • Kevin Cronin - zang, gitaar, piano
 • Bruce Hall - bas
 • Graham Lear - drums
 • Gary Richrath - gitaar
1989
 • Neal Doughty - toetsen
 • Kevin Cronin - zang, gitaar, piano
 • Bruce Hall - bas
 • Graham Lear - drums
 • Miles Joseph - gitaar
 • Carla Day - achtergrondzang
 • Melanie Jackson - achtergrondzang
1989-1990
 • Neal Doughty - toetsen
 • Kevin Cronin - zang, gitaar, piano
 • Bruce Hall - bas
 • Dave Amato - gitaar
 • Jesse Harms - toetsen
 • Graham Lear - drums
1990-1991
 • Neal Doughty - toetsen
 • Kevin Cronin - zang, gitaar, piano
 • Bruce Hall - bas
 • Dave Amato - gitaar
 • Bryan Hitt - drums
 • Jesse Harms - toetsen
1991-heden
 • Neal Doughty - toetsen
 • Kevin Cronin - zang, gitaar, piano
 • Bruce Hall - bas
 • Dave Amato - gitaar
 • Bryan Hitt - drums

Externe links[bewerken]