RNW Media

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RNW Media
RNW Media logo.png
Geschiedenis
Opgericht 1 januari 2013
Structuur
Directeur Jacqueline Lampe
Werkgebied (delen van) Sub-Saharisch Afrika, de Arabische wereld, Latijns-Amerika en China
Plaats Hilversum
Motto Informed people shape a better future
Media
Website http://www.rnw.org

RNW Media is een Nederlandse multimedia-organisatie in Hilversum die zich richt op jongeren en jongvolwassenen in landen waar de vrijheid van meningsvorming en meningsuiting beperkt is. Het gaat om landen in Sub-Saharisch Afrika, de Arabische wereld, Latijns-Amerika en China. RNW Media is de afgeslankte voortzetting van Radio Nederland Wereldomroep. De organisatie heeft ook een trainingscentrum, RNTC dat internationale mediatrainingen verzorgt.

Redactie[bewerken]

RNW Media concentreert zich op de thema's ‘democratie en goed bestuur’, ‘mensenrechten’ en ‘seksuele rechten’. De grootste redacties zijn de Afrikaredactie en de Arabische redactie. Zij werken op dezelfde vloer als de redactie Latijns-Amerika, de redactie China en de themaredactie.

De redacties werken nauw samen met lokale mediapartners en maken artikelen, reportages en interviews in het Engels, Frans, Spaans, Arabisch en Chinees. RNW verspreidt artikelen, reportages, interviews en berichten via eigen kanalen, namelijk internet en sociale media, maar ook via de radio wanneer dit nodig is om de doelgroep te kunnen bereiken. Lokale mediapartners spelen ook een belangrijke rol bij de distributie.

Organisatie[bewerken]

RNW Media wordt tot 2020 structureel gesubsidieerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het budget is van 2013 tot 2017 vastgesteld op 14 miljoen euro per jaar. Na 2020 is de organisatie afhankelijk van projectsubsidies. Bij de organisatie werkten in 2016 91 medewerkers. In 2016 werden hiervan 61 ontslagen[1].

De CEO is Jacqueline Lampe die in 2016 directeur Robert Zaal opvolgde. De raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en de algemene gang van zaken. De organisatie is gehuisvest in het bijgebouw van het voormalige hoofdgebouw van de Wereldomroep.

Externe link[bewerken]