RTL Kampeert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

RTL Kampeert is sinds 2020 een tv-programma van de Nederlandse televisiezender RTL 4, uitgezonden op zondagen van 17:30 tot 18:00. De eerste aflevering was te zien op 26 januari 2020.

In het programma worden campings bezocht in Europa en worden de faciliteiten bekeken. Daarnaast worden er ook campers, kampeerauto's, vouwwagens en caravans bekeken door de presentatoren.

De presentator van het eerste seizoen was Sander Janson. In het tweede seizoen is een presentator toegevoegd: Jessica Mendels. Zij presenteerde samen met Sander van 2008 tot 2012 Campinglife. Jessica ging in het tweede seizoen (2021) langs de campings en Sander ontdekte de nieuwste tips en trend over kamperen en keek binnen bij diverse campers en caravans. Het derde seizoen van RTL Kampeert start op 30 januari 2022 en wordt gepresenteerd door Koert-Jan de Bruijn en Jessica Mendels. Ze toeren door Europa en bezoeken verschillende campings met een camper en caravan.

Na 3 jaar RTL Kampeert is de naam van het programma aangepast naar CAMPINGtijd. Vanaf 2023 is dit de naam voor het kampeerprogramma bij RTL 4.