Radar Rat Race

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Radar Rat Race
Spelcartridge van Radar Rat Race
Ontwerper HAL Laboratory
Ontwikkelaar Commodore Electronics Ltd.
Uitgever Commodore Electronics Ltd.
Uitgebracht 1981
Genre actiespel
Spelmodus singleplayer
Platform Commodore VIC-20
Commodore 64
Commodore MAX Machine
Media cartridge
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Radar Rat Race (ook wel Katz & Maus) is een videospel voor de Commodore VIC-20 en Commodore 64. Het spel werd uitgebracht in 1981.

De game was een van de dertig spellen van Commodore die als cartridge op de markt kwam. Het was een kloon van het Namco arcadespel Rally-X.

Spelbeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

De speler leidt een muis door een groot doolhof. De camera volgt de muis en toont slechts een klein deel van het doolhof op een gegeven moment. De speler wordt achtervolgd door ten minste drie ratten. Het doel is om alle stukjes kaas op te eten, die voor de hele doolhof worden getoond op een radarscherm, zonder gepakt te worden door een rat of tegen een stilstaande kat te botsen. Door de joystickknop in te drukken kan de muis een beperkte hoeveelheid magische stof verspreiden die de ratten verwarren voor zo'n vijf seconden. Zodra de ronde voltooid is begint het spel opnieuw met meer ratten en een snellere speelsnelheid.

Het spel wordt vergezeld door een razende, ritmisch gewijzigde versie van een frase uit het Engelse kinderliedje Three Blind Mice dat eindeloos herhaald wordt.

Platforms[bewerken | brontekst bewerken]

jaar platform
1981 VIC-20
1982 Commodore 64

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Beoordeeld door Platform Datum Score
Tilt VIC-20 januari 1983 83%
Tilt Commodore 64 januari 1983 83%
TeleMatch VIC-20 juli 1983 8%