Radiatorfolie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
17-10-2020

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Te weinig beschikbare onafhankelijke bronnen. (NE)

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Installatie van een radiatorfolie achter een gewone paneelradiator in huis.

Radiatorfolie is een dunne, van een reflecterende aluminiumlaag voorziene folie, die middels een op het product vooraf aangebrachte kleeflaag achter een radiator tegen een muur wordt geplakt.[1] De folie kan ook aan de achterzijde van de radiator zelf bevestigd worden. Op deze wijze wordt stralingsenergie die via de muur de ruimte zou verlaten en verloren gaan voor de verwarming van de ruimte zelf afgebogen, waardoor de efficiëntie van het verwarmingssysteem wordt verhoogd.[2] Het is een onderdeel van warmte-isolatie.

De Nederlandse stichting Milieu Centraal beweert dat het plaatsen van 1 m² radiatorfolie op jaarbasis een besparing van circa 10 m³ gas kan opleveren.[3][4]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]