Radio Veldhoven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Radio Veldhoven is een lokaal radiostation in Veldhoven dat bestaat sinds 1988. Radio Veldhoven valt officieel onder de SLOV (Stichting Lokale Omroep Veldhoven) en werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Oprichting en geschiedenis[bewerken]

In 1986 ging de Stichting Lokale Omroep Veldhoven (SLOV) van start, en vanaf 23 december 1986 hebben inwoners van Veldhoven zonder onderbreking informatie gekregen, eerst via Kabelkrant Veldhoven. Later volgden Radio Veldhoven en sinds 1996 is de SLOV ook actief op het internet. Ook is er een TV-zender die lokaal te bekijken is.

Verschillende programmamakers zijn in de loop van de jaren doorgestroomd naar regionale en landelijke omroepen, zoals Niek van der Bruggen, tegenwoordig dj bij Q-music en eerder bij Radio 538, die bij Radio Veldhoven zijn carrière als radio-dj begon. Ook zijn verschillende medewerkers doorgestroomt naar Omroep Brabant.

In 2011 had Radio Veldhoven een samenwerkingsverband met Studio040, Omroep Nuenen en Glow FM in verband met Serieuzzz Live, het Eindhovense vervolg op het Glazen Huis van Serious Request, dat in 2010 in Eindhoven stond. Dj's van Radio Veldhoven werkten mee met de dj's van de andere drie omroepen in het Glazen Huis, dat zes dagen op de Markt in Eindhoven stond.

Programma's[bewerken]

Enkele langlopende en aparte programma's van Radio Veldhoven uit het heden en verleden zijn:

  • Great United, een sportprogramma op de zondagmiddag, waarin het lokale voetbal, handbal, honkbal, korfbal en waterpolo met regelmaat de revue passeert;
  • Express, waarschijnlijk het langstlopende jongerenprogramma op een Nederlandse lokale omroep, al sinds 1992 gepresenteerd door Sandro Takke en Norman van den Wildenberg;
  • Rondje Veldhoven, het eerste programma van Radio Veldhoven, en sindsdien onafgebroken uitgezonden;
  • De Show Zonder Naam, het satirische programma in de avond, met een eigen team van lokale cabaretiers;
  • De Veldhovense Top 25, heeft zelfs enige tijd een eigen weekblad met hitlijst uitgebracht.

Radio Rommelgat[bewerken]

Gedurende het carnaval in Veldhoven (Rommelgat tijdens carnaval) verandert Radio Veldhoven in Radio Rommelgat. De zender volgt dagelijks de carnavalsactiviteiten in de gemeente met onder meer het dagelijkse programma Rondje Rommelgat en rechtstreekse verslagen van de sleuteloverdracht en de grote optocht.

Frequenties[bewerken]

Radio Veldhoven is zowel in de ether als op de kabel te ontvangen. In de ether via 107.7 FM. Op UPC-kabel via 94.4 FM, OnsBrabantNet 105.3 FM en op het digitale kanaal 966 van KPN. In de ether strekt het ontvangstgebied zich uit tot de regio Groot-Eindhoven en de Kempen. De kabelfrequenties zijn enkel binnen de gemeente Veldhoven te ontvangen. Op internet is wereldwijde ontvangst mogelijk via de website.

Externe link[bewerken]