Radio Veldhoven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Radio Veldhoven is een lokaal radiostation in Veldhoven dat bestaat sinds 1988. Radio Veldhoven valt officieel onder de SLOV (Stichting Lokale Omroep Veldhoven) en werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Oprichting en geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1986 ging de Stichting Lokale Omroep Veldhoven (SLOV) van start, en vanaf 23 december 1986 hebben inwoners van Veldhoven zonder onderbreking informatie gekregen, eerst via Kabelkrant Veldhoven. Later volgden Radio Veldhoven en sinds 1996 is de SLOV ook actief op het internet. Ook is er een TV-zender die lokaal te bekijken is.

Verschillende programmamakers zijn in de loop van de jaren doorgestroomd naar regionale en landelijke omroepen, zoals Niek van der Bruggen, tegenwoordig dj bij Radio Veronica en eerder bij Radio 538 en Qmusic, die bij Radio Veldhoven zijn carrière als radio-dj begon. Ook zijn verschillende medewerkers doorgestroomt naar Omroep Brabant.

In 2011 had Radio Veldhoven een samenwerkingsverband met Studio040, Omroep Nuenen en Glow FM in verband met Serieuzzz Live, het Eindhovense vervolg op het Glazen Huis van Serious Request, dat in 2010 in Eindhoven stond. Dj's van Radio Veldhoven werkten mee met de dj's van de andere drie omroepen in het Glazen Huis, dat zes dagen op de Markt in Eindhoven stond.

Bekende programma’s op Radio Veldhoven zijn Express, Dingen op Donderdag, D’r uit met Jeroen, Flashback, Great United en Mmm op de Koffie met Theo.

Frequenties[bewerken | brontekst bewerken]

Radio Veldhoven is zowel in de ether als op de kabel te ontvangen. In de ether via 107.7 FM. Op UPC-kabel via 94.4 FM, OnsBrabantNet 105.3 FM en op het digitale kanaal 966 van KPN. In de ether strekt het ontvangstgebied zich uit tot de regio Groot-Eindhoven en de Kempen. De kabelfrequenties zijn enkel binnen de gemeente Veldhoven te ontvangen. Op internet is wereldwijde ontvangst mogelijk via de website.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]