Raid on Bungeling Bay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Raid on Bungeling Bay
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Will Wright
Uitgever Brøderbund Software
Datum van uitgave 1984
Genre Actie en strategie, shoot 'em up
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Platform Commodore 64
NES
MSX
Media Spelcartridge, diskette
Portaal:  Computerspellen

Raid on Bungeling Bay is het eerste computerspel van Will Wright, een ontwikkelaar van computerspellen. Het spel werd door Brøderbund Software uitgebracht in 1984 voor Commodore 64. Een jaar later volgden versies voor NES en MSX. De Commodore 64-versie werd in het Verenigd Koninkrijk uitgegeven door Ariolasoft. De NES-versie werd geporteerd door Hudson Soft.

Gameplay[bewerken]

Raid on Bungeling Bay is een typisch shoot 'em up-spel. De speler bedient een helikopter die zes fabrieken moet bombarderen op kleine eilanden van het Bungeling Empire, een kwaadaardige organisatie die veel voorkomt in spellen van Brøderbund. De speler krijgt te maken met aanvallen door sluipschutters, jachtvliegtuigen, raketten en slagschepen. Ook moet de speler de infrastructuur beïnvloeden en het vliegdekschip veiligstellen. Op een verborgen eiland kan de speler herstellen.

SimCity[bewerken]

Het spel is veel bepalend geweest voor een later computerspel van Wright: SimCity. Wright bouwde voor Raid on Bungeling Bay een functie om kaarten te bouwen, dit vond hij eigenlijk veel leuker dan het spelen van het spel zelf en bracht hem op het idee van SimCity.

Platforms[bewerken]

Jaar Platform
1984 Commodore 64
1985 MSX, NES