Randy Jackson (The Jacksons)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Randy Jackson
middelste rij geheel links
Algemene informatie
Volledige naam Steven Randall Jackson
Geboren 29 oktober 1961
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1971-heden
Genre(s) R&B, Soul, Dance, Pop
Label(s) Motown
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
Actief in The Jacksons
Functie(s) Zanger, musicus, songwriter, danser
In deze formatie 1975-1990
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Steven Randall (Randy) Jackson (Gary (Indiana), 29 oktober 1961) is een Amerikaans zanger en musicus. Hij was lid van de The Jackson 5. Randy Jackson is de jongste zoon uit het gezin van Joseph Jackson.

Jackson trad in 1971 voor het eerst op met The Jackson 5, de band van zijn oudere broers. Vanaf 1972 was hij bij elke tournee van de partij en in 1975 werd hij officieel lid van de groep, die inmiddels hernoemd was naar The Jacksons. Samen met zijn broer Michael schreef hij de hit Shake Your Body (Down to the Ground). Ook was hij betrokken bij de totstandkoming van het album Off the Wall van Michael. Randy Jackson was binnen The Jacksons de meest getalenteerde muzikant en speelde congas, drums, keyboards, piano, basgitaar en gitaar.

Randy Jackson maakte tot 1990 deel uit van The Jacksons. Met zijn broers was hij verantwoordelijk voor de Triumph Tour in 1981 en de Victory Tour in 1984. Na de opheffing van The Jacksons had hij kortstondig zijn eigen band: Randy & the Gypsys. In 1998 startte hij het muzieklabel Modern Records. In 2001 stond Jackson met zijn broers op het podium van Madison Square Garden in New York voor een reünieoptreden van The Jacksons, ter gelegenheid van het 30e jubileum van Michael Jackson als solo-artiest.