Ratchet & Clank Future: Quest for Booty

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ratchet & Clank Future: Quest For Booty
Ontwikkelaar(s) Insomniac Games
Uitgever(s) Sony Computer Entertainment
Datum van uitgave PSN: 21 augustus 2008
Blu-ray: 12 september 2008
Genre(s) Platformspel puzzel
Leeftijdsklasse ESRB: Everyone
PEGI: 7+
Platform(s) PlayStation 3
Navigatie
Voorloper Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
Vervolg Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Ratchet & Clank Future: Quest For Booty is het achtste spel in de Ratchet & Clank-serie en wordt het tweede spel exclusief voor PlayStation 3, na Ratchet & Clank: Tools of Destruction. Het spel begint waar Ratchet & Clank: Tools of Destruction eindigde. Het spel is reeds verschenen als downloadbare game op het PlayStation Network en Blu-Ray disc. Het spel is goedkoper, omdat het een mini-vervolg is op Tools of Destruction, met een geschatte speeltijd van 3 à 4 uur.

De eerste videos van het spel werden getoond op de E3-beurs van 2008. Het spel heeft meer puzzels en platforming hebben en een paar nieuwe mogelijkheden, zoals voorwerpen oppakken of gebruiken met Ratchet zijn moersleutel.

Verhaallijn[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Clank wordt ontvoerd door de Zoni, nadat hij en Ratchet Keizer Tachyon hebben verslagen. In dit spel volgt de speler Ratchet terwijl hij Clank zoekt. Daarvoor gaat Ratchet, samen met Talwyn, naar de planeet Merdegraw. Het avontuur begint op het eiland Hoolefar. Ratchet moet daar vijf windturbines aanzetten om de deur naar het Obsidian Oog, een apparaat waarmee kapitein Darkwater met de Zoni kon communiceren, te openen. Het werkt echter niet omdat er een onderdeel ontbreekt. Op het eiland komt hij ook opnieuw de Smokkelaar tegen, welke ook regelmatig voorkwam in Tools of Destruction.

Samen met Rusty Pete, ook uit Tools of Destruction, gaan Ratchet en Talwyn op zoek naar het missende onderdeel, een Fulcrum Ster. Talwyn en Ratchet worden gescheiden, waarna Ratchet en Rusty Pete verder afdalen, naar het schip van kapitein Darkwater. Daar blijkt dat Rusty Pete Ratchet in de val heeft gelokt, om zijn gestorven kapitein, kapitein Slag, weer tot leven te brengen. Kapitein Slag en kapitein Darkwater delen dan één lichaam. Ratchet wordt aangevallen door piraten, en keert terug naar het eiland Hoolefar. Het eiland wordt aangevallen door Kapitein Slag/Darkwater, maar Ratchet jaagt ze weg en redt het eiland. Even later komt Talwyn daar ook weer aan.

Dan gaan Ratchet en Talwyn naar de schat van kapitein Darkwater, waar ze heen worden gebracht door de Smokkelaar. Ratchet moet een serie puzzles oplossen. Bij een van de puzzles, valt Ratchet in een val, en dan komen Rusty Pete en kapitein Slag/Darkwater, en nemen de ster en Talwyn mee.

Ratchet ontsnapt, en hij en de Smokkelaar gaan terug naar de Azorean Sea, waar het spel begon. Ratchet bevrijdt Talwyn, en samen vechten ze tegen kapitein Slag/Darkwater. Ratchet kan eindelijk het Obsidian Oog activeren, en ziet waar Clank is, bij de Zoni. Clank is kapot, en de Zoni zeggen dat ze een dokter hebben geregeld. Dit blijkt niemand anders te zijn dan Dr. Nefarious, uit Ratchet & Clank 3.

Het verhaal wordt verder gezet in Ratchet & Clank Future: A Crack of Time.