Ray Pruit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ray Pruit
Beverly Hills, 90210-personage
Geslacht Man
Geboren november 1969
Familie LuAnn Pruit (moeder)
Partner Donna Martin
Occupatie bouwvakker/zanger
Episodes 42 afleveringen
Eerste verschijning Rave On (Aflevering 5.05)
Laatste verschijning Lost in Las Vegas (Aflevering 7.10)
Vertolker Jamie Walters

Ray Pruit is een personage uit de televisieserie Beverly Hills, 90210, gespeeld door acteur Jamie Walters.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Ray kwam in de serie als bouwvakker die bezig was op het school terrein waar Donna Martin les volgde. Donna was bezig met een school opdracht en kwam Ray toen tegen, en er sloeg een vonk over. Donna had toen een beginnende relatie met Griffin Stone, dit weerhield haar er niet van om met Ray op te gaan trekken. Griffin was hier niet blij mee en zette haar onder druk, uiteindelijk koos zij voor Ray.

Ray kwam van "de verkeerde kant" Los Angeles en woonde in een arbeiders buurt met zijn moeder (zijn vader was al lang geleden weggelopen). Dit gaf veel problemen bij Donna's ouders (die welgesteld zijn), en Donna's moeder heeft er alles aan gedaan om Ray weg te krijgen met onder andere geld aanbieden.

Maar Ray en Donna bleven bij elkaar en waren dol verliefd. Ray was zeer muzikaal en speelde veel op zijn gitaar, dit gaf resultaat dat hij op begon te treden in de Peach Pit waar Valerie Malone toen eigenaar was. Achter Donna's rug ging Ray vreemd met Valerie mede omdat Donna nog niet klaar was voor seks. In de relatie kwam op een gegeven moment steeds meer sprake van lichamelijk geweld van Ray naar Donna. Dit ging van kwaad tot erger en op een gegeven moment kwam Donna erachter dat Valerie met Ray naar bed is gegaan en ze maakte het uit. Dit accepteerde Ray niet en bleef ze achtervolgen (ook af en toe hardhandig). Toen Donna iets kreeg met Joe Bradley flipte Ray helemaal en dit gaf tot resultaat dat Ray en Joe ruzie kregen en raakte Ray gewond. Hierop klaagde Ray Joe aan voor de rechtbank, dit kon Joe zijn carrière kosten als Footbal speler. Maar op het eind gaf Ray toch aan dat Joe er niets aan kon doen.

Hierna verliet Ray de serie met de belofte aan Donna dat hij in therapie ging.

Ray kwam nog twee keer terug in de serie met een gastrol en toen ging het heel goed met Ray, hij was verloofd en gebruikte geen geweld meer.