Raymi Sambo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Raymi Sambo
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Film

Raymi Sambo (Curaçao, 30 april 1971) is een Nederlandse acteur, presentator en zanger.

In 1990 is zijn carrière begonnen in de musical Basta. Er volgden een dansproductie en een Amerikaanse theatervoorstelling (Three ways home), verschillende tv-gastrollen (onder andere 12 steden, 13 ongelukken) en een Britse telefilm (Daffyd).

Tijdens zijn studie aan de toneelschool speelde hij een vaste rol in de IKON-serie Domburg, die geproduceerd werd door de producenten van de speelfilm All Stars. Direct daarna volgden in 1997 de film All Stars en de serie van 1999 tot en met 2001 met dezelfde naam (All Stars - De serie). In 2011 verscheen de film All Stars 2: Old Stars.

Tussen 2000 en 2001 werkte hij mee aan het televisieprogramma Het Klokhuis en presenteerde hij bij Teleac het programma Met vlag en rimpel, over de band tussen Nederland en de Nederlandse Antillen. In 2005 en 2006 speelde hij in de jeugdserie ZOOP de rol van Berenger. Eveneens in 2006 presenteerde hij, wederom bij Teleac, FF Zoeken, en in datzelfde jaar vroeg de NCRV hem voor de co-presentatie van Willem Wever. Hij speelt de rol van dramaleraar Reggy Benoit in SpangaS. Ook had hij kleine gastrollen in Combat (1998) en Flikken Maastricht. In 2013 speelde hij een hoofdrol in de radio-crimi "De Spin" van de NTR. In 2013 speelde hij mee met de serie Sophie's Web als Michael.

Tussendoor doet hij nog steeds veel theater en heeft hij een eigen theatergezelschap: V.I.G. (Very Important Group).

Externe link[bewerken]