Reedestraat (Venlo)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Reedestraat)
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
Reedestraat
Geografische informatie
Locatie       Venlo
Begin Molensingel
Lengte 50 m
Algemene informatie
Aangelegd in 1872
Genoemd naar Godard Adriaan van Reede
Bestrating klinkers

De Reedestraat is een straat in de deelwijk Maaswaard, aan de zuidrand van de binnenstad van de Nederlandse plaats Venlo.

Locatie[bewerken | brontekst bewerken]

De straat is een doodlopende straat en loopt in noordelijke richting vanaf de Molensingel. Aan de noordzijde ligt de Eindhovenseweg, maar deze is niet vanaf de Reedestraat bereikbaar.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Na de slechting van de vestingwerken werd door het Rijk bepaald, dat (onder andere in Venlo) de omgeving van de vestingwerken moest worden bebouwd. Hiervoor werd een plan van uitleg opgesteld, die in Venlo door Frits van Gendt werd ontworpen. Tot circa 1960 was aan deze straat een eierveiling gevestigd. Daarna stond het pand enkele jaren leeg, totdat de gemeente besloot het pand als opslagloods in gebruik te nemen. Dit duurde echter niet lang, want rond 1990 stootte de gemeente deze locatie als opslagruimte af. Tot het einde van de eeuw bleef het pand leeg staan. Rond 1985 voerde het Venlose Open Ontmoetingscentrum (OOC) nog actie om een van de leegstaande loodsen in gebruik te krijgen van de gemeente.[1]

Toekomst[bewerken | brontekst bewerken]

In 2012 wordt gestart met de bouw van een nieuw stadskantoor aan deze straat. Het zal volledig worden gebouwd volgens het Cradle to Cradle-principe. Het meest in het oog springend zal de groene voorgevel worden.[2] Venlo wil hiermee, en met een aantal andere projecten, een leidende rol als duurzaamste regio ter wereld spelen.[3]