F.C. De Kampioenen seizoen 15

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Reeks 15 F.C. De Kampioenen)
Reeks 15 van F.C. De Kampioenen
Televisieprogramma F.C. De Kampioenen
Land van oorsprong Vlag van België België
Zender(s) TV1/Eén
Start 4 december 2004
Einde 26 februari 2005
Aantal afleveringen 13
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Reeks 15 van F.C. De Kampioenen werd voor de eerste keer uitgezonden tussen 4 december 2004 en 26 februari 2005. De reeks telt 13 afleveringen.

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. serie Nr. reeks Titel van aflevering Scenarist(en) Uitzenddatum Vlag van België
183 1 Baby Baby Bart Cooreman 4 december 2004
Xavier krijgt een nieuwe overste in de kazerne. Sergeant De Kroet wordt vervangen door sergeant Janine Dewolf, een oud lief van Xavier. Xavier is blij en Carmen lastig, maar de rollen worden al snel omgedraaid. Marc en Bieke passen op het zoontje van een collega. Fernand kan niet slapen door het gehuil van het kindje.
184 2 Boma surprise Knarf Van Pellecom 11 december 2004
De Kampioenen gaan op uitstap naar de Ardennen. Het blijkt geen gastronomisch weekend te zijn, wat de vrouwen voor ogen hadden, maar een echte survivaltraining. Maurice heeft een geheim. Pascale en Fernand proberen het uit te zoeken.
185 3 In vuur en vlam Mieke Verbelen en Knarf Van Pellecom 18 december 2004
Carmen denkt dat Pol een relatie heeft met zijn collega Maya. Doortje wordt paranoïde en probeert ze kost wat kost te betrappen. Bieke wil een receptie geven in de brocantiek om haar nieuwe project voor te stellen, maar dat loopt niet van een leien dakje.
186 4 Boma op jacht Bart Cooreman 25 december 2004
Pascale en Maurice gaan jagen. Boma is jaloers en wil mee gaan jagen. Bart, de tweelingbroer van Marc, komt langs. Fernand en de familie Waterslaeghers krijgen van hem een bezoekje.
187 5 Zware Julien Knarf Van Pellecom,
naar een idee van Knarf Van Pellecom en Marc Scheers
1 januari 2005
De Kampioenen hebben een nieuwe, goede spits: Julien. Hij brengt zijn familie mee, die niet echt zachtaardig blijkt te zijn. Zijn zussen willen Boma opvrijen, de moeder heeft een oogje op Fernand en zijn broer is een hooligans en valt op seuten met een bril. Madeleine wil op bezoek komen. Pascale piekert zich suf over de reden van het bezoek van haar zus.
188 6 Op vrijersvoeten Bart Cooreman 8 januari 2005
De Kampioenen willen een vrouw zoeken voor Fernand opdat hij Carmen met rust zou laten. Ook Fernand plaatst een advertentie om de loft te verhuren omdat Bieke de opgeslagen huur niet wil betalen. Rosa komt af op de advertentie, maar er ontstaan als snel verwarring. Billie wil op kamp met Saartje, maar hij mag niet van Doortje.
189 7 Verloofd! Bart Cooreman 15 januari 2005
Marc wil Bieke ten huwelijk vragen en vraagt Xavier om hem te helpen. Pol en Doortje denken dat Marc Bieke bedriegt. De moeder van Maurice heeft een lief. Maurice is daar niet zo blij mee. Als Fernand een kladje met een gedicht van Marc overhandigt aan Boma, denkt hij dat zijn Pascale met Maurice gaat trouwen. Hij doet er alles aan om haar terug te winnen.
190 8 Het cadeau Bart Cooreman 22 januari 2005
Marcs ouders, Theo en Marie-Paule, schenken hun begrafenisonderneming aan Marc en Bieke. Deze proberen ervan af te geraken. Een vriend van Fernand wil een voorstel indienen op de gemeenteraad om voetballen te verbieden als de duiven moeten vallen. Ook Boma heeft weet van het voorstel. Daarvoor moeten ze iemand overtuigen: Greetje Devriendt. Greetje is echter verliefd geworden op Xavier en hij moet haar verleiden zonder dat Carmen het te weten komt.
191 9 De moeders An Swartenbroekx 29 januari 2005
Doortje wil een goede vriendin worden van Billie. Pascale en Marie-Paule willen van het huwelijk van Marc en Bieke een groot feest maken. Hun bemoeienissen drijven echter Bieke tot wanhoop.
192 10 Het lied An Swartenbroekx,
naar een idee van Knarf Van Pellecom
5 februari 2005
Bieke en Marc zoeken een liedje voor de openingsdans op hun huwelijk. Marc komt uit bij Miguel Wiels. De Kampioenen zingen uiteindelijk allemaal samen een origineel lied in. Boma steekt de Kampioenen in het nieuw.
193 11 De getuigen Bart Cooreman 12 februari 2005
Bieke en Marc zoeken getuigen voor hun huwelijk, maar wie moeten het worden? Ma DDT komt langs en zorgt voor veel problemen bij de Kampioenen. Fernand leert Georgette kennen en al snel klikt het tussen de twee.
194 12 De vrijgezellenavond Bart Cooreman 19 februari 2005
De Kampioenen organiseren een vrijgezellenavond voor Marc. De vrouwen hebben daar echter geen zin in, dus verzinnen ze een list om het feest toch te laten doorgaan. Het feest draait echter uit tot een fiasco en iedereen belandt achter de tralies. Pascale heeft het moeilijk met het feit dat ze ouder wordt. Maurice probeert haar tevergeefs op te beuren.
195 13 Het huwelijk René Swartenbroekx 26 februari 2005
De mannen worden juist voor het huwelijk terug vrijgelaten. Marc heeft een enorme kater en moet geholpen worden. Fernand doet veel moeite om uitgenodigd te worden op het huwelijk van Marc en Bieke. Bieke en Marc trouwen.

Hoofdcast[bewerken | brontekst bewerken]

Vaste gastacteurs[bewerken | brontekst bewerken]

(Personages die door de reeksen heen meerdere keren opduiken)

Scenario[bewerken | brontekst bewerken]

Scenario:

Script-editing:

Regie[bewerken | brontekst bewerken]

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • K3 maakt een cameo in de aflevering Het lied.
  • In de aflevering Het huwelijk wordt de rol van ceremoniemeester gespeeld door Guido De Craene. Tijdens de opnamen van deze aflevering leerden Guido en An Swartenbroekx elkaar kennen en bezegelden deze vriendschap in 2006 met een huwelijk.[1]