Reggie Fils-Aime

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Reggie Fils-Aime

Reginald "Reggie" Fils-Aime ('fiː.zəˌmeɪ; 25 maart 1961) is de huidige president van Nintendo of America.

Fils-Aime werd bekend in mei, 2004, toen hij Nintendo's persconferentie moest doen met de E3. Hij opende de conferentie met de woorden "My name is Reggie. I'm about kickin' ass. I'm about taking names, and we're about making games." Zijn woorden kondigden een nieuw tijdperk aan voor Nintendo, die door de rest van de games-industrie de "Reggielution" werd genoemd. Reggie werd de 'Regginator'.

Levensloop[bewerken]

Hij studeerde af van de Cornell-universiteit in 1983 en kreeg een Bachelor of Science in Applied Economics.

Nadat hij zijn diploma had gekregen, ging hij werken bij Procter & Gamble. Daarna werd hij de Senior Director of National Marketing bij Pizza Hut.

Hij werd daarna het hoofd van Marketing bij Guinness in Amerika en zorgde voor alle merken.

Later werd hij Chief Marketing Officer bij Derby Cycle Corporation, waar hij verkopen bijhield en acht verschillende merken adverteerde. Hij was ook Managing Director en hield toezicht op Derby's britse divisie.

Hij ging daarna naar Panda Management Co., als Senior Vice President. Later ging hij naar VH1, ook als Senior Vice President. Hij zorgde voor 30% meer kijkers, door de focus van de zender te veranderen naar jongere mensen.

Nintendo[bewerken]

Fils-Aime kwam bij Nintendo in december 2003, als de Executive Vice President of Sales and Marketing. Hij was verantwoordelijk voor de marketing in heel Amerika.

Op 25 mei 2006 werd Fils-Aime de president van Nintendo en Chief Operative Officer. De vorige president, Tatsumi Kimishima, werd voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer.

Persoonlijk leven[bewerken]

Fils-Aime was eerder getrouwd, nu gescheiden. Hij heeft drie kinderen, van wie er een op het Duke University zit. De andere twee wonen in Florida. Hij heeft een vriendin, die hij ontmoette bij VH1. Ze wonen in een huisje aan de oostkant van Seattle.

Prijzen[bewerken]

  • Clio Award
  • AICP award for Advertising Excellence
  • Silver Edison van het American Marketing Institute
  • 2 Gouden EFFIEs van de New York American Marketing Association.
  • Werd genoemd in de Marketing 100 in 1998, door Advertising Age.

Bronnen[bewerken]