Regionaal museum van Moermansk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regionaal museum van Moermansk
Мурманский областной краеведческий музей
Museumgebouw
Museumgebouw
Locatie Moermansk Vlag van Rusland Rusland
Coördinaten 68° 58′ NB, 33° 5′ OL
Oppervlakte 2612 m (permanent) / 200 m (wisselend)
Type Historisch museum
Opgericht 1926
Openingsdatum 17 oktober 1926
Personen
Directeur Nina Poeritsjeva
Medewerkers 63[1]
Aantal bezoekers 100.000 (2017)
Detailkaart
Regionaal museum van Moermansk (Rusland)
Regionaal museum van Moermansk
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur
Rusland

Het Regionaal museum van Moermansk (Russisch: Мурманский областной краеведческий музей) is een museum in Moermansk, Rusland. Het museum werd op 17 oktober 1926 geopend en is daarmee het oudste museum in de regio buiten de poolcirkel in Rusland.

Collectie[bewerken | brontekst bewerken]

Het museum is gehuisvest in een van de oudste gebouwen in de stad, nu geklasseerd als historisch monument. De collectie van het museum is onderverdeeld in zeventien hallen. In de afdeling "Natuur" is een verzameling zeebodems, de enige in zijn soort in Rusland, bestaande uit een droog aquarium met een geologische verzameling gevonden rond Kola op diepten van 100 meter tot 12 kilometer.

De hele geschiedenis van de regio wordt gepresenteerd in verschillende thema's: "lokale geschiedenis van de oudheid tot de zeventiende eeuw", "het agrarisch leven en de Sami (Lappen) van de zeventiende tot de negentiende eeuw", "het Kola-schiereiland van de zeventiende tot de twintigste eeuw", "de Oktoberrevolutie, de Russische Burgeroorlog en de interventie van Moermansk, de jaren 1920 en 1930", "de regio Moermansk van 1945 tot 1985" en "de sociaaleconomische en politieke evolutie van de oblast Moermansk van 1985 tot heden".

Het museum heeft een permanente tentoonstellingsruimte van 2612 m², een ruimte van 200 m² voor tijdelijke tentoonstellingen en een museumwinkel. Het museum organiseert jaarlijks ongeveer vijftig thematische tentoonstellingen en de bibliotheek van het museum heeft 18.000 boeken over de lokale geschiedenis. Het museum krijgt jaarlijks circa 100.000 mensen over de vloer.[1]

Afdelingen[bewerken | brontekst bewerken]

Het museum heeft ook drie lokale afdelingen die zijn aangesloten bij het museum: het Historisch museum van de Sami van Kola, gevestigd in Lovozero, het historisch museum van cultuur en het dagelijks leven van de Pomoren, in het dorp Oemba en het Museum van de polaire Olympiade in Moermansk.

Fotogalerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Murmansk Regional Museum van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.