Religious Technology Center

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
15-06-2021
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: Onvoldoende onafhankelijke bronnen die over dit instituut schrijven

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Gebouw van het RTC in Los Angeles.

Het Religious Technology Center (RTC) is een Amerikaans non-profitbedrijf dat door de Church of Scientology werd opgericht om de geregistreerde merknamen, symbolen en auteursrechtelijk beschermde geschriften van Scientology en Dianetica te beheren. Lafayette Ronald Hubbard gaf de handelsmerken in 1982 aan het Religious Technology Center.[1] De teksten zelf zijn het eigendom van een andere tak van de Scientologykerk, de Church of Spiritual Technology. RTC is gevestigd in Riverside County, Californië.

Woordvoerders van het bedrijf beweren dat RTC geen rol heeft in het dagelijkse bestuur van de controversiële geestelijke beweging Scientology. Verschillende ex-leden van Scientology beweren echter dat het RTC en diens leider, David Miscavige, een sturende rol spelen binnen Scientology.[2]

Externe link[bewerken | bron bewerken]