Renault Master

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Renault Master
Renault Master
Productiejaren 1980+
Productieaantal ?
Uitvoeringen
dti, dci
Voorganger Renault Estafette
Opvolger geen
Portaal  Portaalicoon   Auto

De Renault Master is een bestelwagen gemaakt door het Franse autobedrijf Renault, en is de opvolger van de Renault Estafette. De auto werd gepresenteerd in 1980. De Master wordt geproduceerd in Batilly in Frankrijk. De Renault Master I werd geproduceerd van 1980 tot 1997 en de Renault Master II werd geproduceerd van 1997 tot 2010. In 2010 kwam de Renault Master III op de markt. Vanaf september 2014 krijgt de Renault Master een facelift (phase 1). In 2024 komt de Renault Master IV op de markt.

De Renault Master wordt geproduceerd met voorwiel- of achterwiel aandrijving. Ook zijn er achterwiel aangedreven versies met 'dubbel lucht'. Naast de gesloten bestelwagen, is de Renault Master leverbaar als chassis cabine (enkele en dubbele cabine) en als platformcabine.

Motoren[bewerken | brontekst bewerken]

De Master is beschikbaar met een keuze aan verschillende motoren:

  • 2.3 liter dCi dieselmotor 110pk, 120pk, 125pk, 135pk, 150pk en 165pk.
  • 57 kW elektromotor op batterijen
  • 57 kW elektromotor op batterijen en waterstof (range extender, per 2020). De waterstoftechnologie is ontwikkeld in samenwerking met het eveneens Franse Symbio (voorheen Symbio Fcell).[1]
Renault Master II Pick-Up

Openbaar vervoer[bewerken | brontekst bewerken]

De bestelwagen wordt, in verbouwde vorm, in Nederland ook gebruikt in het openbaar vervoer, zie hiervoor het artikel Tribus Civitas.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Renault Master van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.