Renault Zoé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Renault Zoé
2005-03-04 Motorshow Geneva 060.JPG
Productiejaren 2012
Uitvoeringen

Life, Zen, Intense

Concurrenten Nissan Leaf
Fabriek Renault
Motor Elektrisch
Versnellingsbak n.v.t
Afmetingen (LxBxH) 4,08 m x 1,73 m x 1,59 m m
Wielbasis 2,59 m mm
Portaal  Portaalicoon   Auto
Renault Zoé; de conceptversie.
Renault ZOE; definitieve versie.

De Zoé is een hatchback van het Franse automerk Renault. De auto heeft een puur elektrische aandrijving. De auto werd in het tweede kwartaal van 2013 op de Nederlandse markt gebracht.[1] Het realistische bereik is ongeveer 160 kilometer.[1]

De Zoé is de eerste elektrisch aangedreven auto die 1600 elektrische kilometers heeft afgelegd in 24 uur. Het vorige record stond op 1250 elektrische kilometers.[2]

Modellen[bewerken]

De auto is leverbaar in drie modellen[3] : Zoé Life, Zoé Zen en Zoé Intens. Zoé Life is de basisvariant, de Zoé Zen en Intens de meest uitgeruste variant van de auto. Deze wordt gefabriceerd in Flins, Frankrijk

Vanwege het gebrek aan geluid bij een elektrische motor is de Zoé uitgerust met een voetgangers-waarschuwingssysteem genaamd Z.E. Voice. Dit systeem zorgt ervoor dat er tussen de 1 en 30 km/h een bepaalde toon wordt gemaakt waardoor de auto van een afstand te horen is. De auto toont diverse overeenkomsten met de Renault Clio, echter toch zijn er wezenlijke verschillen zoals het hogere gewicht van de Zoé en de grotere kofferbak. Renault heeft er alles aan gedaan om de Zoé zo conventioneel mogelijk te laten zijn. Zo zit er een normale handrem op en normale draai en druktoetsen die je in de verbrandingsmotor modellen van andere Renaults ook tegenkomt. Dit maakt de drempel voor beginners met electrisch rijden lager.

Opladen[bewerken]

Het opladen van de auto verloopt afhankelijk van welke spanningsbron er beschikbaar is[4]. Renault maakt onderscheid in vier verschillende oplaadmanieren: langzaam/nood, standaard, snel en versneld[4]. Sinds 2015 levert Renault een zogenaamde nood-kabel waarmee de Zoé met een normaal stopcontact is op te laden. Hoewel dit erg langzaam gaat (10% per uur) kan het toch een uitkomst zijn in gevallen waar geen laadpaal voorhanden is.

Standaard opladen gaat via een (semi-) publieke laadpaal of wallbox thuis en duurt tussen de 1 en 9 uur afhankelijk van hoeveel energie het (thuis)laadpunt kan leveren. Dit kan variëren tussen 3,7 kW, 7,4 kW, 11kW en 22 kW waarmee de Zoe in een uur tijd van 0 tot 100% is op te laden. De snelste manier om de Zoe weer volledig op te laden is bij een snellader van 43 kW, die je onder andere bij Fastned [1] langs de Nederlandse snelwegen vindt. Hiermee kun je de auto in een ruim kwartier van 30 tot 80% opladen.

Actieradius[bewerken]

De actieradius van de Zoé ligt op maximaal 240 kilometer. Dit zijn echter waardes die in laboratoria onder ultieme omstandheden worden getest. Zo wordt er bijvoorbeeld maar 40km/h gereden in het lab. Met realistisch rijgedrag en weersomstandigheden blijft er in Nederland zo'n 120 tot 160km van over, onder andere afhankelijk van de temperatuur en de rijstijl. Bij strenge vorst bijvoorbeeld kan de actieradius teruglopen tot ongeveer 100km waarbij op een zomerdag met 24 graden de actieradius bij zuinig rijden zomaar de 170km kan bereiken.

Laadpunten[bewerken]

Er zijn medio 2016 inmiddels zo'n 15.000 laadpunten in Nederland, drie keer zoveel dan dat er benzinestations zijn. Ook zijn er al behoorlijk veel (semi-) snel laders. [5] [6] Wat de Renaul Zoé uniek maakt is de zgn. Chameleon lader die in de auto gebouwd zit. Hiermee kan de Renault Zoé op vrijwel alle laadpunten op het maximaal aangeboden vermogen laden, en daarmee onderscheid de auto zich van alle andere electrische auto's. Er kan in aanzienlijk kortere tijd een grotere afstand worden bereikt. [7] Dit geeft de bestuurder van deze auto maximale flexibiliteit door heel Europa, ook buiten de stedelijke gebieden. Overal waar stroom is, kan de Zoé opgeladen worden.

Er zijn geruchten over een nieuwe (30 kWh) accu die eind 2016 uit zou komen. De (lab-) actieradius van deze accu zou hiermee de 350KM grens doorbreken. Het accupakket van de Renault Zoé is makkelijk te vervangen omdat het chassis gebouwd is voor een accu-wissel systeem. Dit systeem heeft het nooit gered op de markt, maar het chassis is gebleven. Dit betekent dus dat als er betere accu's uitkomen, de auto hier goed op is voorbereid.

Acculease[bewerken]

De Zoé is onderdeel van Renault Zero Emission (Renault Z.E.). Renault Z.E. zorgt onder andere voor het leasen van de accu van de auto voor een vast bedrag per maand. Op deze manier kan Renault de auto tegen een aantrekkelijkere prijs aanbieden voor de consument.[8]

Markt[bewerken]

In Nederland is de auto vooral zakelijk in trek vanwege fiscale voordelen en de lage bijtelling (4%). De (Franse) occasion Zoé's uit 2013 zijn inmiddels voordelig voor particulieren verkrijgbaar. Deze zijn in Frankrijk met flinke subsidie aangeschaft en komen daardoor voordelig op de Nederlandse markt terecht.

De Renault zoé is in April 2016 50.000 keer geproduceerd. Het is een van de best verkochte betaalbare elektrische gezinsauto van Europa.