Rendsburger Hochbrücke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rendsburger Hochbrücke
De Hochbrücke (2005)
De Hochbrücke (2005)
Algemene gegevens
Locatie Rendsburg, Sleeswijk-Holstein, Duitsland
Coördinaten 54° 18′ NB, 9° 41′ OL
Lengte totaal 2.486 m
Hoogte 68 m
Bouw
Bouwperiode 1911-1913
Opening 1 oktober 1913
Bouwkosten 13,4 miljoen Goudmark
Gebruik
Huidig gebruik spoorbrug
Spoorlijn Spoorlijn Neumünster - Flensburg
Architectuur
Type Vakwerkbrug
Rendsburger Hochbrücke (Duitsland (hoofdbetekenis))
Rendsburger Hochbrücke
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

De Rendsburger Hochbrücke is een spoorbrug in Rendsburg in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. De brug over het Noord-Oostzeekanaal is onderdeel van de spoorlijn Neumünster - Flensburg. De brug werd gebouwd tussen 1911 en 1913. Naast spoorbrug is de Hochbrücke tevens drager van een zweefbrug die onder de spoorbrug zweeft. De installatie overspant 135 meter en werd in gebruik genomen op 2 december 1913. De zweefbrug is uitgerust met marifoon en radar en wordt elk kwartier bediend van vijf uur 's-morgens tot elf uur 's-avonds, in de winter een uurtje korter. De reistijd bedraagt anderhalve minuut. Anno 2014 heeft de zweefbrug inmiddels meer dan 600.000 kilometer afgelegd.

De brug heeft een maximale hoogte van 68 meter. Omdat de brug op korte afstand van het station Rendsburg ligt is er een speciale stijgingsbaan aangelegd om de lijn op hoogte te brengen, de zogenaamde Rendsburger Schleife. De lengte van de brug is 2.486 meter. De zweefbrug meet 14 bij 6 meter en weegt 45 ton. Deze rijdt met acht wielen over de rails en wordt met vier motoren van elk 21 pk aangedreven.

In de nacht van 13 januari 1993 trok een zeer zware storm over het kanaal en de remmen konden de zweefbrug niet meer houden. De brug reed zonder bestuurder het kanaal over en botste onderweg op een vrachtschip. Er vielen geen gewonden.

Op 8 januari 2016 botste de zweefbrug tegen een vrachtschip, waarbij twee personen gewond raakten (de veerman en de enige passagier) en een paar draagkabels braken. Daarbij werd de zweefbrug zwaar beschadigd, en het is de vraag of deze nog hersteld kan worden, of vervangen moet worden door een nieuwe. Voorlopig is de zweefbrug buiten dienst.

Van de oorspronkelijk 20 bestaande zweefbruggen in de wereld is dit een van de acht nog bestaande bruggen.[1]

Externe link[bewerken]