Renze Klamer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Renze Klamer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Geboorteplaats Rotterdam
Beroep Presentator, verslaggever
Portaal  Portaalicoon   Media

Renze Klamer (Rotterdam, 12 mei 1989) is een Nederlands presentator.

Loopbaan[bewerken]

In 2009 liep Klamer voor zijn economische studie stage bij de Evangelische Omroep. Hierna kwam hij in dienst bij deze omroep; hij kreeg een functie in de afdeling Marketing & Communicatie.

EO-presentator (2010-2018)[bewerken]

In 2010 volgde binnen de EO een screening voor nieuwe presentatoren, waarbij Klamer zich aanmeldde en zijn intrede maakte in dit vak. Onder meer verzorgde hij de tv-presentatie van de EO-Jongerendag in 2011 en 2012 (samen met Klaas van Kruistum). In het tv-programma Door de Wereld verzorgde hij een nieuwsrubriek. In 2011 begon hij als radiopresentator in het programma Dit is de Nacht op Radio 1.

In het tv-programma Knevel & Van den Brink was Klamer vaak te zien aan het eind van het programma, in de internetrubriek ‘Makkelijk praten achteraf’. Hierbij stelde hij in korte tijd een aantal voornamelijk informele vragen aan de gasten die al door Andries Knevel en Tijs van den Brink waren ondervraagd in de tv-uitzending. Deze rubriek verzorgde hij ook in het programma 1 Voor de Verkiezingen (EO/VARA) in 2012.

In 2012 viel Klamer regelmatig voor Van den Brink of Elsbeth Gruteke in als (mede-)presentator van het dagelijkse radio-nieuwsprogramma Dit is de Dag. Vanaf 1 januari 2014 is hij een van de drie vaste presentatoren van het programma, naast Van den Brink en Margje Fikse.

In 2014 was hij medepresentator in de serie God in de Lage Landen, naast Ernst Daniël Smid. Ook was Klamer een van de presentatoren van het debatprogramma Dit is de Dag Arena.

Van januari 2016 tot augustus 2018 presenteerde hij samen met Robbert Meeder het doordeweekse EO-avondprogramma Langs de Lijn En Omstreken met de NOS op NPO Radio 1.[1] Ook was hij invaller voor Van den Brink als presentator van het tv-programma De Tafel van Tijs.

BNNVARA-presentator (2018-heden)[bewerken]

Per 1 september 2018 stapte Klamer over van de EO naar BNNVARA. Hij is daar sinds 1 oktober dat jaar te zien als presentator van Na het Nieuws, een dagelijkse talkshow op het digitale kanaal NPO 1 Extra.[2]

Van januari tot en met maart 2019 nam hij de presentatie van de rubriek Belbus in het consumentenprogramma Kassa op zich, als tijdelijk vervanger van Amber Kortzorg.

Persoonlijk[bewerken]

Klamer is in 2014 getrouwd met zangeres Pearl Jozefzoon (1985) en samen hebben ze een dochter en een zoon. Hij woont in Utrecht.