Resolutie 103 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Resolutie 103
Van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties
Datum 3 december 1953
Nr. vergadering 645
Code S/RES/103
Stemming
voor
10
onth.
1
tegen
0
Onderwerp Internationaal Gerechtshof
Beslissing Voorwaarden waaronder San Marino lid kon worden van het Internationaal Gerechtshof.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1953
Permanente leden
Niet-permanente leden
Vlag van Chili Chili · Vlag van Colombia Colombia · Vlag van Denemarken Denemarken · Vlag van Griekenland (1822-1970 en 1975-1978) Griekenland · Vlag van Libanon Libanon · Vlag van Pakistan Pakistan
Resolutie 103 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Resolutie 103 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties was de laatste resolutie in 1953 en van twee resoluties van de VN-Veiligheidsraad op 3 december 1953. Behalve de Sovjet-Unie die zich onthield stemden alle leden van de Veiligheidsraad voor.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Resolutie 9 Veiligheidsraad Verenigde Naties voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De Veiligheidsraad beval de Algemene Vergadering aan om San Marino onder enkele voorwaarden partij van het Statuut van het Internationaal Gerechtshof te laten worden. San Marino moest partij worden na een door het land zelf geratificeerde verklaring bij de Secretaris-Generaal te hebben ingediend. In die verklaring moesten de aanvaarding staan van de voorwaarden in het Statuut van het Hof, de aanvaarding van de verplichtingen die VN-lidstaten hadden in het Handvest van de Verenigde Naties, en een in samenspraak met de Algemene Vergadering bepaalde regelmatige bijdrage aan de kosten van het Hof.

Verwante resoluties[bewerken | brontekst bewerken]

Werken van of over dit onderwerp zijn te vinden op de pagina United Nations Security Council Resolution 103 op de Engelstalige Wikisource.