Resolutie 167 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlag van Verenigde Naties
Resolutie 167
Van de VN-Veiligheidsraad
Datum 25 oktober 1961
Nr. vergadering 971
Code S/RES/167
Stemming
voor
9
onth.
1
tegen
1
Onderwerp Aanbeveling kandidaat VN-lidstaten.
Beslissing Aanbeveling Mauritanië als VN-lidstaat.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1961
Permanente leden
Vlag van Taiwan Taiwan · Vlag van Frankrijk Frankrijk · Vlag van de Sovjet-Unie van 1955-1980 Sovjet-Unie · Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk · Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Niet-permanente leden
Vlag van Chili Chili · Vlag van Ceylon (1951-1972) Ceylon · Vlag van Ecuador Ecuador · Vlag van Liberia Liberia · Vlag van Turkije Turkije · Vlag van Verenigde Arabische Republiek Verenigde Arabische Republiek
Mauritanië.
Mauritanië.

Resolutie 167 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd als tweede van twee resoluties op 25 oktober 1961 goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad. De stemmen verliep met negen tegen één (de Verenigde Arabische Republiek) en met één onthouding (de Sovjet-Unie).

Inhoud[bewerken]

De Veiligheidsraad had de aanvraag van de Islamitische Republiek Mauritanië (voor VN-lidmaatschap) overwogen, en beval de Algemene Vergadering aan om Mauritanië het VN-lidmaatschap te verlenen.

Verwante resoluties[bewerken]

Wikisource Bronnen betreffende dit onderwerp zijn te vinden op pagina United Nations Security Council Resolution 167 van de Engelstalige Wikisource.