Resolutie 192 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlag van Verenigde Naties
Resolutie 192
Van de VN-Veiligheidsraad
Datum 20 juni 1964
Nr. vergadering 1139
Code S/RES/192
Stemming
voor
11
onth.
0
tegen
0
Onderwerp Conflict in Cyprus
Beslissing Verlenging vredesmissie met drie maanden.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1964
Permanente leden
Niet-permanente leden
Het Argentijnse kamp van UNFICYP, de vredesmissie die in 1964 werd opgericht en nog steeds actief is.

Resolutie 192 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd op 20 juni 1964 unaniem aangenomen door de VN-Veiligheidsraad.

Achtergrond[bewerken | bron bewerken]

Begin maart werd besloten om een vredesmacht naar Cyprus te sturen na het aanhoudende geweld tussen de bevolkingsgroepen op het eiland.

Inhoud[bewerken | bron bewerken]

De Veiligheidsraad merkte het rapport op waarin de secretaris-generaal stelde dat het nuttig zou zijn om de vredesmacht drie maanden langer in Cyprus te houden. De inspanningen van de Secretaris-Generaal voor de uitvoering van de resoluties 186 en 187 werden gewaardeerd. De landen die troepen, politie, voorraden en financiële steunen hebben bijgedragen, kregen waardering. De resoluties 186 en 187 werden nog eens bevestigd, en alle lidstaten werden opgeroepen zich aan deze resoluties te houden. De Veiligheidsraad verwees naar het rapport van de secretaris-generaal. De VN-vredesmacht werd verlengd met drie maanden, tot 26 september 1964.

Verwante resoluties[bewerken | bron bewerken]

Originele werken van of over dit onderwerp zijn te vinden op de pagina United Nations Security Council Resolution 192 op de Engelstalige Wikisource.