Naar inhoud springen

Resolutie 20 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Resolutie 20
Van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties
Datum 10 maart 1947
Nr. vergadering 117
Code S/RES/20
Stemming
voor
11
onth.
0
tegen
0
Onderwerp Internationale controle op kernenergie
Beslissing De Atoomenergiecommissie vragen spoedig verder te werken.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1947
Permanente leden
Niet-permanente leden
Vlag van Australië Australië · Vlag van België België · Vlag van Brazilië (1889-1960) Brazilië · Vlag van Colombia Colombia · Vlag van Polen (1928-1980) Polen · Vlag van Syrië (1932-1958 en 1961-1963) Syrië
Resolutie 20 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Resolutie 20 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd unaniem goedgekeurd op 10 maart 1947.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De Veiligheidsraad had het rapport van de Atoomenergiecommissie van de Verenigde Naties van 31 december 1946 ontvangen en in overweging genomen. De Veiligheidsraad erkende dat de instemming van de leden met delen van het rapport voorbarig was, daar deze goedkeuring samenhing met de goedkeuring van het volledige en definitieve controleplan. De Raad stuurde de vastlegging van het afwegen van het rapport door naar de Commissie.

De Veiligheidsraad drong er bij de Atoomenergiecommissie op aan, zoals voorzien in resolutie 1 en resolutie 41 van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, om haar onderzoek naar het probleem van internationale controle op kernenergie voort te zetten, zo snel mogelijk voorstellen te formuleren, een of meer verdragen of conventies voor te bereiden met die voorstellen, en een tweede rapport in te dienen bij de Raad vóór de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Verwante resoluties[bewerken | brontekst bewerken]

Originele werken bij dit onderwerp zijn te vinden op de pagina United Nations Security Council Resolution 20 op de Engelstalige Wikisource.