Resolutie 279 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Vlag van Verenigde Naties
Resolutie 279
Van de VN-Veiligheidsraad
Datum 12 mei 1970
Nr. vergadering 1537
Code S/RES/279
Stemming
voor
15
onth.
0
tegen
0
Onderwerp Arabisch-Israëlisch conflict
Beslissing Eis Israëlische terugtrekking uit Libanon.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 1970
Permanente leden
Vlag van Taiwan Taiwan · Vlag van Frankrijk Frankrijk · Vlag van de Sovjet-Unie van 1955-1980 Sovjet-Unie · Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk · Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Niet-permanente leden
Vlag van Burundi Burundi · Vlag van Colombia Colombia · Vlag van Spanje (1945-1977) Spanje · Vlag van Finland Finland · Vlag van Nicaragua Nicaragua · Vlag van Nepal Nepal · Vlag van Polen Polen · Vlag van Sierra Leone Sierra Leone · Vlag van Syrië (1963-1972) Syrië · Vlag van Zambia Zambia
Libanon (noord) en Israël (zuid).
Libanon (noord) en Israël (zuid).

Resolutie 279 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd op 12 mei 1970 met unanimiteit van stemmen aangenomen door de VN-Veiligheidsraad.

Achtergrond[bewerken]

Libanon had niet deelgenomen aan de Zesdaagse Oorlog tussen Arabische landen en Israël. In het land bevonden zich wel veel Palestijnen in vluchtelingenkampen. In 1968 begon de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) vanuit Libanon aanvallen uit te voeren op Israël. Dat vergold deze aanvallen met aanvallen op dorpen in Libanon.

Inhoud[bewerken]

De Veiligheidsraad:

Verwante resoluties[bewerken]

Logo Wikisource
Bronnen die bij dit onderwerp horen, kan men vinden op de pagina United Nations Security Council Resolution 279 op de Engelstalige Wikisource.