Retro Studios

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Retro Studios is een ontwikkelaar van computerspellen. Het bedrijf bevindt zich in Austin in de staat Texas. Het werd in 1998 opgericht door Jeff Spangenberg om spellen voor Nintendo te maken. In 2001 nam Nintendo het bedrijf over. Het heeft meer dan 70 werknemers.

Geschiedenis[bewerken]

Retro Studios had het in het begin moeilijk. Verschillende projecten werden afgelast en personeelsleden ontslagen. Toen stelde Nintendo voor aan Retro Studios dat ze de Metroid-serie nieuw leven zouden inblazen. Dat zorgde voor een keerpunt voor het bedrijf. Hun eerste grote project was Metroid Prime. Het spel GameCube werd goed ontvangen door zowel de pers als het publiek.

In 2001 verkocht Jeff Spangenberg zijn aandelen van het bedrijf aan Nintendo en verliet het bedrijf kort daarna. In 2003 werd Michael Kelbaugh president. In 2004 bracht Retro Studios Metroid Prime 2: Echoes uit. Echoes werd een even groot succes als de vorige. Metroid Prime 3: Corruption kwam op 26 oktober 2007 uit voor de Nintendo Wii. In 2009 werden de 3 hoofddelen van Metroid Prime gebundeld tot één Wii uitgave, Metroid Prime Trilogy. In deze versie waren Metroid Prime en Metroid Prime 2: Echoes voorzien van dezelfde besturing als Metroid Prime 3: Corruption.

In 2010 bracht Retro Studios Donkey Kong Country Returns uit, welke in 2013 eveneens op de Nintendo 3DS werd uitgebracht. In februari 2014 volgde een direct vervolg met Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

In het jaar 2011 bracht Nintendo het spel Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS uit. Dit spel is vanwege personeelstekort aangevuld door Retro Studios met 'retro levels' uit de oude Mario Kart-spellen.

Computerspellen ontwikkeld[bewerken]

Gamecube[bewerken]

Geannuleerde Gamecube-spellen[bewerken]

  • Action Adventure
  • Car Combat (Thunder Rally)
  • NFL Retro Football
  • Raven Blade

Nintendo 3DS[bewerken]

Wii[bewerken]

Wii U[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]