Return to Paradise (1998)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Return to Paradise
Tagline "Give up three years of their lives or give up the life of their friend. They have eight days to decide. "
Regie Joseph Ruben
Producent Alain Bernheim
Steve Golin
Scenario Wesley Strick
Bruce Robinson
Hoofdrollen Anne Heche
Vince Vaughn
Joaquin Phoenix
Muziek Mark Mancina
Montage Martin Nicholson
Cinematografie Reynaldo Villalobos
Distributie Universal Pictures
Première Vlag van de Verenigde Staten 10 augustus 1998
Vlag van Nederland 26 november 1998[1]
Genre Drama
Speelduur 111 min.
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 2
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Return to Paradise is een film uit 1998 geregisseerd door Joseph Ruben, geschreven door Wesley Strick en Bruce Robinson met in de hoofdrollen Anne Heche, Vince Vaughn en Joaquin Phoenix. Return to Paradise is een remake van de in 1989 uitgebrachte Franse film Force majeure.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Return to Paradise begint met een mini-film van een vakantie in Maleisië. De drie belangrijkste mannelijke personages in de film hebben een geweldige tijd. De drie mannen, Lewis McBride (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) en Tony (David Conrad) hebben een strandhuis op het eiland "paradijs". De jonge mannen worden bijna overreden door een auto, hierbij vallen zij gezamenlijk en loopt de gehuurde fiets die zij bereden schade op. Tony en Sheriff besluiten om terug te keren naar New York, terwijl Lewis nog een tijdje in Maleisië wil verblijven. Terug in New York werkt Sheriff als chauffeur en Tony als architect.

Twee jaar later deelt een jonge advocate genaamd Beth (Anne Heche), Tony en Sheriff mee dat hun vriend Lewis de afgelopen twee jaar in de gevangenis van Penang in Maleisië heeft doorgebracht. De man van wie zij de fiets hadden gehuurd bracht de politie mee. Deze vonden echter geen fiets, maar wel hasj. Ze onthult dat hij de doodstraf zal krijgen, tenzij een of beide van de mannen terug naar Maleisië gaan om daar de verantwoordelijkheid van de overtreding te delen. Beth verzekert de mannen dat zij niet in de gevangenis zullen lijden.

Na acht dagen, waarin een romance tussen Beth en Sheriff ontstaat, besluiten beide mannen om terug te keren naar Maleisië. Bij hun aankomst, lijkt alles goed totdat zij de gevangenis bezoeken om Lewis te zien. Lewis lijkt psychologische schade te hebben geleden als gevolg van de zware gevangenhouding, hoewel hij niet is gemarteld of uitgehongerd zoals het geval is met andere gevangenen.

Als vervolgens uitkomt dat Beth de zus van Lewis is, besluiten de mannen om terug te vliegen naar huis. Sheriff volgt Tony, maar besluit op het punt van vertrekken om toch naar de rechtszaal te gaan waar Lewis terechtstaat voor de gevonden hasj.

De rechter (Patrick Teoh) lijkt door deze daad van moed en dapperheid van Sheriff over te willen gaan tot strafvermindering. Hij ontdekt echter een artikel van een Amerikaanse krant, waarin het Maleisische rechtssysteem wordt veroordeeld. Daarop besluit de rechter om het doodvonnis van Lewis te handhaven, ondanks Sheriffs beslissing om zijn deel van de verantwoordelijkheid te nemen.

Nadat Lewis is opgehangen, vertelt Beth aan Sheriff, dat de procureur-generaal heeft gezegd dat de Maleisische regering hem binnen zes maanden, zodra de media-aandacht is verdwenen, zal vrijlaten.

Rolbezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Heche, Anne Anne Heche Beth Eastern Zus van Lewis McBride.
Vaughn, Vince Vince Vaughn John 'Sheriff' Volgecherev Chauffeur.
Phoenix, Joaquin Joaquin Phoenix Lewis Mcbride Veroordeelde.
Conrad, David David Conrad Tony Croft Architect.
Farmiga, Vera Vera Farmiga Kerrie Verloofde van Tony.
Pinkett Smith, Jada Jada Pinkett Smith M.J. Major Journaliste.
Sandow, Nick Nick Sandow Ravitch Fotograaf.
Teoh, Patrick Patrick Teoh Rechter.

Prijzen en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]