Reuben De Boel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Reuben De Boel
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 5 september 1988
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2007-heden
Portaal  Portaalicoon   Film

Reuben De Boel (5 september 1988) is een Vlaams acteur en zanger.

Carrière[bewerken]

Reuben De Boel studeerde Woordkunst aan De Kunsthumaniora Antwerpen. In 2012 behaalde hij ook zijn diploma Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, hier kreeg hij les van onder andere David Davidse, Leah Thys, Goele De Raedt en Lulu Aertgeerts. In 2007 vertolkte hij de rol van Roger in de Vlaamse productie van Grease (musical). Daarna trok hij naar Frankrijk, waar hij te zien was in Mamma Mia! (musical).

Verder was De Boel te zien als ensemble en understudy van LeFou in de Vlaamse productie van Belle en het Beest (musical) in Flanders Expo Gent. Ook vertolkte hij de rol van Vladimir in de Ketnetreeks De Regel Van 3S. Recent stond hij als swing in de Vlaamse productie van Mozart! (musical) in Stadsschouwburg Antwerpen en later ook in The Best Of Musicals van diezelfde producent, Music Hall. Ook in 2019 zal hij te zien zijn in de tweede editie van The Best Of Musicals.

Reuben verleent zijn gezicht tevens aan diverse reclamecampagnes zoals die van Delhaize. Hij is 2014 als het alter ego 'Thomas, de boodschappenman' het vaste gezicht van deze winkelketen. Voor de Vlaamse versie van de populaire Disney-film Big Hero 6 verleende hij zijn stem aan het hoofdpersonage Hiro. Daarnaast is hij te horen in diverse Disney Channel series waaronder Austin & Ally en Soy Luna, maar ook op Nickelodeon en Ketnet is hij vaak te horen.

In 2017 richtte De Boel Hét Musicalkot op, een onderneming die musicalstages aanbiedt voor het jonge publiek. Hij regisseerde ook reeds enkele kleinschalige amateurmusicals waaronder Mamma Mia, Grease en Hairspray.

In het voorjaar van 2018 richtte Reuben daarnaast ook zijn eigen vzw op: 't Groen Gras. Met deze vereniging bracht hij later dat jaar zijn zelfgeschreven voorstelling Leven Over Leven op de planken. In het voorjaar van 2019 herneemt deze voorstelling.

Musical[bewerken]

Televisie[bewerken]

Stemmenwerk[bewerken]