Revolte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Revolte was het tijdschrift van de nationalistische vereniging Voorpost en werd voornamelijk gelezen in Vlaanderen en Nederland. In het blad verschenen actieverslagen van de vereniging zelf en artikels uit de Vlaamse, Nederlandse en Europese actualiteit. Onderwerpen waren onder andere islamisering, immigratie, de Vlaamse onafhankelijkheidsstrijd, ecologie, abortus, kinderrechten, de verengelsing en amerikanisering.

Het tijdschrift duidde zichzelf als Nederlands nationalistisch: We oordeelden dat voor ons de nationale strijd niet ophoudt aan de ‘Belgisch-Nederlandse’ staatsgrens, maar in feite de héle Nederlanden moet bestrijken. Het tijdschrift werd evenwel in de pers soms als extreemrechts beschouwd.[1]

Er waren medewerkers uit Vlaanderen en Nederland.

Frequentie[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds januari 2011 verscheen het als tweemaandelijks tijdschrift, met vijf reguliere nummers en een themanummer. In het verleden waren dit per jaargang vier nummers en een themanummer.[2]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het eerste nummer van het tijdschrift verscheen in de maand november van het jaar 1977. Het blad heeft in de loop der jaren vele medewerkers, vele schrijvers en verscheidene hoofdredacteurs gehad.

Hoofdredacteurs[bewerken | brontekst bewerken]

De hoofdredacteurs van het blad waren in de loop de jaren: Roeland Raes, Peter Logghe, Tim Mudde, Ignace Lowie, Wim van Dijck, Sjors Remmerswaal,[3] Björn Roose en Luc Vermeulen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]