Richie Sambora

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Richie Sambora

Richard Stephen (Richie) Sambora (Perth Amboy, New Jersey, 11 juli 1959) is een Amerikaans gitarist en zanger. Sambora is bekend geworden door de band Bon Jovi, waar hij gitarist, achtergrondzanger en medeschrijver (van liedjes) was.

Op 15 december 1994 trouwde hij met Heather Locklear. Samen hebben zij een dochter. In februari 2005 verzocht Locklear om een scheiding wegens te grote meningsverschillen. Anno 2016 is hij samen met de Australische gitariste Orianthi en ze vormen samen het muzikale duo RSO. Echter is er eind juli 2018 een statement naar buiten gebracht dat het stel besloten heeft uit elkaar te gaan.

Richie Sambora staat bekend om zijn voorliefde voor gitaren. Zo bespeelt hij een dubbelhalsgitaar, een type vergelijkbaar met de Gibson Double Twelve. Ook bespeelt hij een Fender Stratocaster. Verder ontworp Sambora ook zijn eigen gitaar bij The ESP Guitar Company , namelijk de LTD SA-2

Tijdens een worldtour van Bon Jovi in 2013 kwam Sambora niet meer opdagen. Het laatste Bon Jovi optreden waarbij Sambora meespeelde was tijdens Lubbock Texas.

Samen met Orianthi maakte hij 2 ep's namelijk rise en making history.

Solodiscografie[bewerken]

  • Stranger in this Town (september 1991)
  • Undiscovered Soul (maart 1998)
  • Aftermath of the Lowdown (september 2012)