Rick Scott

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rick Scott
Richard Lynn Scott
Richard Lynn Scott
Geboren 1 december 1952
Bloomington (Illinois)
Politieke partij Republikeinse Partij
Partner Ann Scott (sinds 1972)
Beroep Politicus
Ondernemer
Religie Evangelisch christendom
45e gouverneur van Florida
Huidige functie
Aangetreden 4 januari 2011
Voorganger Charlie Crist
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Richard Lynn (Rick) Scott (Bloomington (Illinois), 1 december 1952) is een Amerikaans politicus van de Republikeinse Partij. Sinds 2011 is hij de gouverneur van de Amerikaanse staat Florida.

Scott is ondernemer van beroep, gespecialiseerd in private equity voor de gezondheidszorg in de Verenigde Staten. In 2010 maakte hij bekend zich kandidaat te stellen voor het gouverneurschap van Florida. Scott versloeg tijdens de Republikeinse voorverkiezing Bill McCollum en Mike McCalister en werd de kandidaat van de Republikeinse Partij. Zijn tegenstander bij de algemene verkiezingen werd de Democraat Alex Sink, die op dat moment minister van financiën van Florida onder gouverneur Charlie Crist was. Scott versloeg Sink met iets meer dan 1% verschil en werd gekozen als de 45e gouverneur van Florida.[1] Hij werd ingezworen op 4 januari 2011.

Bij de gouverneursverkiezingen van 2014 moest Scott het opnemen tegen zijn voorganger, de Democraat Charlie Crist. De peilingen gaven voor beiden geen duidelijke meerderheid aan, en het bleef tot op het laatste moment spannend wie een tweede termijn als gouverneur zou bemachtigen. Uiteindelijk werd Scott, met een even kleine marge als vier jaar eerder, herkozen.