Rick Tubbax & The Taxi's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rick Tubbax & The Taxi's
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1976 - 1985
Oorsprong Leuven, Vlag van België België
Genre(s) Punk
Rock
Leden
Guy Dierick
Eric Arend
Ludo Abts
Walter Vandersypen
Rick Tubbax
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Rick Tubbax & The Taxi's was een medio jaren zeventig opgerichte Leuvense muziekgroep.

De groep ontstond tijdens een schoolstaking, toen twee jonge muzikanten, Guy Dierick en Eric Arend en kort daarna ook Ludo Abts (ook Dodo Abts genaamd) muziek speelden op de speelplaats waar de studenten samentroepten uit protest tegen beslissingen van de schooldirectie. Kort daarna kwamen Walter Vandersypen en Rick Tubbax bij de groep en ontstond "The Lefthanded Bodyguard and his Funeral Band", later ingekort naar de "Funeral Band." De muziek bestond uit lange cabaretachtige songs, zoals niet ongebruikelijk in de jaren 70. In 1976 werd in "'t kersouwke" in Leuven het eerste optreden gegeven.

In 1978 hebben de muzikanten, toen nog studenten, na een vakantiejob, het geld bij mekaar gesprokkeld en werd er een eerste single opgenomen in eigen beheer "Bojangle plays tonight" en "When the weekend comes" op de B kant, geproduceerd door Jean-Marie Aerts. Van deze single werden uit geldgebrek slechts 500 exemplaren geperst; slechts 150 werden er hier van verkocht. De naam van de groep werd omgedoopt naar Rick Tubbax & The Taxi's. De single was lang nr 1 in Humo's Top 10 en werd Hittip (wat betekent dat de single om het uur gespeeld werd op de Belgische Vlaamse Radio, Radio 2). Daarna was de groep gelanceerd en volgde er een lange intensieve reeks van optredens.

In 1979 werd de single heruitgebracht, met op de dubbele A-kant een muziekstuk van een andere Leuvense groep, "Specimen & The Rizikoos" met onder meer Walter Verdin. Daarna volgden er nog een aantal singles, "Breaking up", "Tonight", en "Credo". Tijdens deze periode ontstonden interne strubbelingen die uiteindelijk resulteerden in een split. Guy Dierick en Eric Arend, de oorspronkelijke oprichters van de Taxi's trokken zich terug uit de groep en startten nog heel even met een nieuwe band "Akzidenz" maar na een jaar valt ook deze groep uit elkaar. Ook de Taxi's geven kort erna, er de brui aan.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums

  • 1983 - Rick Tubbax & The Taxi's

Singles

  • 1979 - Bojangle Plays Tonight
  • 1979 - When The Weekend Comes
  • 1980 - Breaking Up
  • 1980 - Moods
  • 1981 - Tonight
  • 1982 - Credo
  • 1982 - Too Late