Rijnlands Lyceum Wassenaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rijnlands Lyceum Wassenaar
Rijnlands Lyceum Wassenaar
Algemeen
Locatie Wassenaar
Opgericht 1939
Type middelbare school
Denominatie algemeen bijzonder
Onderwijsniveaus havo, vwo, tto, gymnasium
Bevoegd gezag Stichting Het Rijnlands Lyceum
Personen
Rector Wendy Groen
Leerlingen 987
Overig
Website www.rijnlandslyceum
wassenaar.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Rijnlands Lyceum Wassenaar (RLW) is een algemeen bijzondere school voor voortgezet onderwijs in de Zuid-Hollandse plaats Wassenaar. De school telt 987 leerlingen (2022).

Het RLW is een school voor havo, atheneum en gymnasium. Daarnaast biedt het Rijnlands Lyceum Wassenaar tweetalig onderwijs onderwijs (tto) aan in de talen Nederlands en Engels. Sinds 2019 omvat het RLW ook International School Wassenaar, deze school voert het volledige International Baccalaureate programma.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het Lyceum Wassenaar werd voor de Tweede Wereldoorlog opgericht door enkele hoogleraren uit Leiden uit onvrede over de kwaliteit van het onderwijs dat in Leiden en omgeving werd geboden. Het is nu een van de vier scholen die de Stichting Het Rijnlands Lyceum omvat. De andere staan in Sassenheim, Oegstgeest en Den Haag (Kijkduin).

Gebouw[bewerken | brontekst bewerken]

Het schoolgebouw, een ontwerp van de architect J.P. Kloos (1905-2001), werd volgens het Daltonprincipe gebouwd en gold in 1939 als modern: ruime gangen, grote ramen. Wegens het groeiend aantal leerlingen werd de school in 1952 en 1979 uitgebreid. Het gebouw is aangewezen als rijksmonument. De school krijgt een aparte subsidie voor het onderhoud van het monumentale gedeelte. Bij de laatste verbouwing in 2008 werd het pand uitgebreid met onder andere een atrium. In 2023 zal naar verwachting begonnen worden met de bouw van een extra vleugel aan het gebouw.[1]

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Oud-leerlingen[bewerken | brontekst bewerken]

Oud-docenten en medewerkers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]