Rik De Nolf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Rik De Nolf (Roeselare, 1 november 1949) was de CEO van het in de Belgische stad Roeselare gevestigde mediabedrijf Roularta Media Group (RMG) tot 31 december 2015. Het bedrijf werd in 1954 opgericht door zijn vader Willy De Nolf. Het was aanvankelijk een kleine uitgeverij met drukkerij van twee lokale weekbladen: De Roeselaarse Weekbode (vanaf 1956 De Weekbode) en Advertentie. Geleidelijk werden deze activiteiten uitgebreid door de overname van andere lokaal gebonden weekbladen en de lancering van nieuwe titels. Nog later volgden televisie, internet, multimedia en internationalisering. De huidige CEO is zijn schoonzoon Xavier Bouckaert, die de fakkel overnam op 1 januari 2016.[1]

Halve eeuw van groei[bewerken]

Rik De Nolf - licentiaat in de rechten - is ook voorzitter van Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), de holding boven onder meer de televiezender VTM en het radiostation Q-Music. RMG is trouwens voor 50% eigenaar van VMMa, alsook aandeelhouder in de nieuws- en businesszender Kanaal Z/Canal Z. Verder participeert RMG voor 50% in de Regionale Media Maatschappij, waarin twee West-Vlaamse tv-zenders zijn ondergebracht, Focus TV en WTV. Thans haalt RMG een omzet van € 750 miljoen en telt het 3.000 medewerkers.

RMG is verder actief in het uitgeven van al dan niet betalende weekbladen en tijdschriften in vooral Frankrijk en België. Daarnaast bezit het een van de grootste drukkerijen van België, die ook opdrachten voor derden aanvaardt.

Externe link[bewerken]