Riks Ozinga

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Riks Ozinga
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 29 januari 1962
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Presentator
Bekend van RTV Utrecht
Portaal  Portaalicoon   Media

Riks Ozinga (29 januari 1962) is een Nederlandse radio- en televisiepresentator. Ozinga begon als presentator, nieuwslezer en redacteur bij de Domroep/Stadsomroep Utrecht. Daarna volgden de Wereldomroep, Omroep West, Classic FM, het NOS Radionieuws, RTL Nieuws en Ontbijtradio op Radio 2. Hij is ook actief als popmuzikant. Door zijn band Boris Dzaneck raakte hij betrokken bij de radioprogramma's van U-Pop, de Utrechtse vereniging voor popmuzikanten. Daarvoor maakte hij onder meer het programma Blikschade.

Sinds 2004 is Ozinga werkzaam bij RTV Utrecht. Hij presenteerde drie jaar de ochtendshow Utrecht is Wakker op Radio M Utrecht en drie jaar het avondspitsprogramma Afslag 93.1. Van 2009 tot 2012 presenteerde hij het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Sinds 2015 is hij een van de gezichten van het nieuwsmagazine U Vandaag. Ook was hij in 2015 voice-over van het onderzoeksprogramma Zembla.

Sinds 2015 is hij na 25 jaar weer herenigd met zijn oude band Boris Dzaneck, die weer volop bezig is met optredens en het opnemen van nieuwe songs.