Rizzoli & Isles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rizzoli & Isles
Rizzoliisles 1.svg
Genre Drama
Misdaad
Speelduur ± 50 minuten
Bedenker Janet Tamaro
Tess Gerritsen
Hoofdrollen Angie Harmon
Sasha Alexander
Lee Thompson Young
Jordan Bridges
Bruce McGill
Lorraine Bracco
Chazz Palminteri
Billy Burke
Michael Massee
Muziek James S. Levine
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Ostar Productions
Warner Horizon Television
Uitzendingen
Start 12 juli 2010
Afleveringen 79
Seizoenen 6
Netwerk TNT
Zender Vlag van Verenigde Staten TNT
Vlag van België VIJF
Vlag van Nederland NET 5
Website
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Rizzoli & Isles is een Amerikaanse televisieserie. De serie draait om de twee vriendinnen Jane Rizzoli, een detective en Maura Isles, een medisch onderzoeker. Ze krijgen te maken met de meest beruchte criminelen van Boston. De serie is gebaseerd op de boeken van schrijfster Tess Gerritsen. Rizzoli & Isles ging in première op 12 juli 2010, direct daarna werd er al een tweede seizoen aangekondigd, dat van start ging in 2011 en 15 afleveringen telde.[1]. De serie wordt in de Verenigde Staten uitgezonden door Turner Network Television. In België wordt de serie uitgezonden door VIJF[2]. In Nederland wordt de serie vanaf 1 januari 2011 uitgezonden door NET 5.

Hoofdpersonages[bewerken]

  • Angie Harmon als Jane Rizzoli  : Een detective die werkt voor de Boston Police Department's Homicide Unit. Ze is van een Italiaanse - Amerikaanse familie. In tegenstelling tot Maura kleedt Jane zich vaak mannelijk. Ze kan met niet veel mensen overweg, behalve met haar beste vriendin, Maura Isles. Haar moeder is overbezorgd en dat leidt vaak tot grote frustraties bij Jane.
  • Sasha Alexander als Maura Isles : Maura is een medisch onderzoeker en een wandelend woordenboek en heeft voor alles meteen een uitleg. Ze is sociaal ietwat onhandig in de omgang met mensen, behalve bij haar beste vriendin Jane Rizzoli. Maura is geadopteerd en haar biologische vader is Patrick "Paddy" Doyle, een maffiabaas. In tegenstelling tot Jane kleedt Maura zich altijd "alsof ze naar een modeshow gaat." Maura kan ook niet liegen, als ze liegt begint ze te zweten en verschijnen er rode plekken.
  • Lorraine Bracco als Angela Rizzoli : Angela is de overbezorgde moeder van Jane, Frankie en Tommy Rizzoli. Ze zegt ook vaak dat Maura als een dochter voor haar is. In seizoen 2 scheidt ze van haar man Frank Rizzoli en gaat ze in het logeerhuisje van Maura wonen.
  • Bruce McGill als Vincent Walter Korsak : Korsak is Janes voormalige partner. Na een gebeurtenis met Hoyt (een seriemoordenaar) vindt Jane dat ze niet meer met Korsak kan samenwerken omdat hij haar als te zwak zag. Korsak heeft het hier moeilijk mee, maar werkt nog steeds in het team.
  • Lee Thompson Young als Barold "Barry" Frost : Frost werd na Korsak de nieuwe partner van Jane. Hij is goed met de computer en technologische toestellen. Deze acteur pleegde in augustus 2013 zelfmoord, hij is tijdens seizoen 5 uit de serie verdwenen.