Rizzoli & Isles (seizoen 5)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rizzoli & Isles (seizoen 5)
Rizzoli & Isles
Televisieprogramma Rizzoli & Isles
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van NederlandNet5
Start 17 juni 2014
Einde 17 maart 2015
Aantal afleveringen 18
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het vijfde seizoen van Rizzoli & Isles samen. Dit seizoen liep van 17 juni 2014 tot en met 17 maart 2015 en bevatte achttien afleveringen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
57 1
A New Day
Michael Katleman Michael Sardo Jordan Belfi - Ray Murphy
Joy Darash - Susan Murphy
Erin Chambers - Caitlin MacCarthy
David Kaufman - Dave Robbins
Kandis Erickson - Julia
17 juni 2014
Wanneer een vrouw in het park wordt doodgestoken, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Het onderzoek bij het lichaam wordt ineens intenser als er een lege babywagen wordt gevonden. Als eerste wordt de ex-man van het slachtoffer ondervraagd, hij beweert dat hij met zijn nieuwe vriendin in de file stonde ten tijde van de moord. Maar dankzij camerabeelden ontdekt het team dat de nieuwe vriendin niet in de auto zat van de ex-man. Nu zij betrapt zijn verklaart de ex-man dat zij de baby naar een kerk heeft gebracht. Het blijkt dat de nieuwe vrienden de vrouw heeft vermoord, dit omdat zij boos was dat zij de voogdij over de baby met haar ex-man niet wilde delen. Ondertussen krijgt het team een verbijsterend bericht, hun collega Barry was betrokken bij een auto-ongeluk waarbij hij kwam te overlijden. Frankie en Maura hebben samen gekust, maar zij beslissen dat het hierbij moet blijven omdat zij voelen dat zij bijna familie zijn. Jane probeert haar zwangerschap te verbergen voor haar nieuwsgierige moeder Angela, maar het moederinstinct van Angela merkt dat er iets aan de hand is met Jane.
58 2
...Goodbye
Steve Robin Jan Nash Brian Goodman - Sean Cavanaugh
Jenn Proske - Lily Green
Barbara Eve Harris - Camille Frost
Ernie Hudson - admiraal Frost
Mercedes Colon - Robin Jackson
24 juni 2014
Wanneer een getraumatiseerde vrouw, met bloed doordrenkte kleding, het politiebureau met een pistool binnenloopt, vertelt zij aan de aanwezige politieagenten dat zij waarschijnlijk iemand vermoord heeft. Aangezien zij niets meer kan herinneren wacht nu het team de zware taak om te achterhalen wie zij is en wat er gebeurd is. Ondertussen rouwt het team over het verlies van hun collega Barry, tevens moeten zij regelingen treffen voor zijn begrafenis.
59 3
Too Good to Be True
Mark Haber Ken Hanes Colin Egglesfield - Tommy Rizzoli
Alex Weed - Ralph Comstock
Max E. Williams - Steve
Tiffany Jeneen - Barista
Teigen Fraker - Carl Ulrich
1 juli 2014
Wanneer een man vermoord wordt gevonden gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Zij ontdekken dat het slachtoffer gereageerd had op een advertentie voor werk op een boerderij. Het slachtoffer leidde een eenzaam bestaan en was daarom een perfect doelwit voor de moordenaar. De moordenaar wordt ontmaskerd, het betreft een zoon van een boer die recentelijk failliet is gegaan. Bij de arrestatie van de dader komt Jane in een vuurgevecht terecht, dit zet haar leven en het leven van het ongeboren kind in gevaar. Ondertussen bekent zij aan haar moeder Angela dat zij zwanger is, wat Angela al wist. Tevens accepteert Jane de hulp van Maura voor haar zwangerschap, hier krijgt zij al snel spijt van als Maura nu constant goedbedoelde adviezen geeft.
60 4
Doomsday
Kevin Dowling Katie Wech Todd Giebenhain - Noah Forsythe
Teresa Huang - Cathy Whitehall
Mike Beaver - Scott Heins
Michael Dempsey - Bob McGrass
Hayes Hargrove - Peter Baldwin
8 juli 2014
Wanneer een man dood in zijn atoomschuilkelder wordt gevonden gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Op het eerste gezicht lijkt hij gestorven te zijn aan halomethaan vergiftiging, Maura ontdekt dan dat hij gestorven is door gas wat in de schuilkelder is gepompt. Het team onderzoekt nu waarom het slachtoffer de schuilkelder aangeschaft heeft, en waarom hij de schuilkelder niet heeft kunnen verlaten toen het gas ingespoten werd. Ondertussen is Jane afgeleid als zij denkt dat Vincent met pensioen gaat. Angela vraagt aan Jane of zij weet waar Frankie zo geheimzinnig over doet.
61 5
The Best Laid Plans
Christine Moore Alicia Kirk Ivar Brogger - dokter
Franklin Killian - Kalter Rothsburgher
Ann Hearn - Chelsea Rothsburgher
J.D. Walsh - Larry Rothsburgher
Angela Bullock - Polly Scott
Eric Martsolf - Brad Oskoff
15 juli 2014
Wanneer een rijke maar terminale vrouw vermoord wordt net voordat zij zelfmoord wil plegen, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Het team onderzoekt dan de familie en het personeel van het slachtoffer, zowel van nu als in het verleden. Het blijkt dat de dader gehandeld heeft uit onvrede dat hij als bastaardkind van de familie niet erkend werd. Ondertussen heeft Maura een uitnodiging aangenomen om les te geven op college waar zij gecharmeerd raakt van een professor. Angela wil zich steeds meer met het leven van Jane bemoeien, Jane wil dit echter zoveel mogelijk tegenhouden. De leegte die Barry heeft achtergelaten dwingt het team van het nemen van een moeilijke beslissing.
62 6
Knockout
Paul Holahan Russell J. Grant
Michael Sardo
David Goldman - Alan Barnett
Stephanie Czajkowski - Judith Barnett
Arturo del Puerto - Luis Benitez
Angelo Vacco - Mickey Rizzo
August Roads - Bobby Symansky
22 juli 2014
Wanneer Judith Barnett vermoord in haar huis wordt gevonden gaat Jane op onderzoek uit, Maura is afwezig door een conferentie. Jane wordt nu geholpen door medisch onderzoekster Susie. Judith werd vermoord door messteken, het mes wordt vlakbij teruggevonden. Het blijkt dat haar echtgenoot bang was om haar kwijt te raken nu zij veel gewicht was kwijtgeraakt en beeldschoon was geworden. Zo was de klusjesman van de familie, Luis Benitez, zeer gecharmeerd van haar geworden. Nu is het aan het team om achter de identiteit van de dader te komen. Vincent krijgt bezoek van de zoon van een oude muziekvriend, hij vraagt Vincent of hij samen met hem wil optreden ter ere van hun overleden vader en vriend.
63 7
Boston Keltic
Kate Woods Blair Singer Brian Goodman - Sean Cavanaugh
Brendan Michael Coughlin - Ricky Kelly
Billy Smith - pastoor Cowens
Nick Toren - professor McTavish
Kim Thomson - Jillian
John Doman - Patrick 'Paddy' Doyle
29 juli 2014
Wanneer een verkoper van zeldzame boeken onder verdachte omstandigheden dood wordt gevonden, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Een van de verdachten heeft connecties met Paddy Doyle, als Jane Paddy wil ondervragen eist hij eerst een ontmoeting met zijn dochter Maura. Maura wil wel een ontmoeting met hem en hoort dan dat hij overgeplaatst wordt naar een zwaar beveiligde gevangenis in Californië. Het onderzoek in de moordzaak brengt hen dan verder in de wereld van Keltische talen en in code geschreven bekentenissen. Ondertussen besluit Angela haar leven te veranderen, dit houdt onder anderen in dat zij de relatie met Cavanaugh verbreekt en haar baan in het café opzegt.
64 8
Lost & Found
Randy Zisk Jan Nash
Michael Sardo
Nicole Paggi - Sydney Allen
Brian Elerding - mr. Harper
Bertila Damas - Marianne
Jimmy Smagula - Jiimmy
Dustin Fasching - huurmoordenaar
5 augustus 2014
Wanneer een vrouw buiten bij een club wordt vermoord door een huurmoordenaar, met een pistool met een geluidsdemper, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Als eerste verdenken zij de echtgenoot van het slachtoffer die in een hotel verblijft, daar aangekomen ontdekken zij dat hij door dezelfde dader is vermoord. Het team ontdekt dan dat een jong meisje getuige was van de eerste moord, als zij op haar zoek gaan beseffen zij dat de moordenaar ook op zoek is naar haar. Jane moet haar leven riskeren om de getuige te beschermen, haar collega’s zijn net op tijd om de moordenaar uit te schakelen. Ondertussen krijgt het team versterking na het wegvallen van Barry, het betreft analiste Nina Holiday.
65 9
It Takes a Village
Michael Katleman Ken Hanes
Jan Nash
Merrin Dungey - Gwen Miller
John M. Jackson - Howard Ames
Tyson Turrou - Joe Martin
Lisa Kaminir - Cathy Graff
Jeff Witzke - Bill Hamilton
Kirk Zipfel - gastacteur
12 augustus 2014
Wanneer een vrouw dood en gemummificeerd wordt gevonden in de wijnkelder van haar huis gaat het team op onderzoek uit. Jane ligt in het ziekenhuis waar zij herstelt van haar verwondingen die zij bij de laatste zaak opliep. Jane kan het echter toch niet laten, en werkt achter de schermen mee aan de zaak. Samen proberen zij erachter te komen waarom niemand haar gemist heeft, aangezien zij maanden geleden is overleden. Ondertussen krijgt Jane te horen dat zij haar ongeboren baby heeft verloren, en zij maakt zich zorgen over Tasha die te horen heeft gekregen dat zij in een groepshuis wordt geplaatst.
66 10
Phoenix Rising
Mark Haber Russell J. Grant
Alicia Kirk
Michael McGrady - Rick Sullivan
Jonathan Patrick Moore - Jason Sullivan
Sal Landi - Salvador 'Sal' Briglio
Alexa Fischer - Pam
Matt Corboy - Reggie
19 augustus 2014
Vincent gaat op bezoek bij een oude vriend die nu een gevangenisstraf uitzit voor brandstichting van vijftien jaar geleden waarbij zijn vrouw en kind omkwam. Hij vertelt Vincent dat hij stervende is, en smeekt hem de brandstichting opnieuw te bekijken omdat hij beweert onschuldig te zijn. Vincent belooft hem ernaar te kijken en neemt het dossier over deze zaak mee naar Maura, Jane is daar ook aan het herstellen en kan het niet laten om ook naar het dossier te kijken. Dankzij de hulp van Jane kan Vincent de zaak oplossen, en ontdekt dat zijn oude vriend inderdaad onschuldig is. Ondertussen bekent Angela aan Jane dat zij een brief heeft achtergehouden waarin staat dat zij weer mag gaan werken.
67 11
If You Can't Stand the Heat
Steve Clancy Diana Mendez
Sam Lembeck
Joseph Lee - Eric Chen
François Chau - Harold Chen
Michelle Ang - Lucy Chen
Samantha Sloyan - Alex Ruebens
Marcello Thedford - vriend van Richard
Stephen Bralver - Billy Skolnick
26 augustus 2014
Wanneer iemand klaagt over een lekkage vindt de huurbaas het dode lichaam van Richard Nelson in een badkuip. Op het eerste gezicht denken Jane en Maura dat Richard daar gestorven is nadat hij verkoeling zocht voor de hittegolf. Maura voert een autopsie uit op Richard en ontdekt dat het slachtoffer is overleden door wurging. Het onderzoek wijst uit dat hij een miljonair was, Richard heeft tegen iedereen vertelt dat hij dit geld gevonden heeft tijdens het joggen. Verder onderzoek wijst uit dat hij betrokken was bij een ontvoering. Het blijkt dat zijn mededader in de ontvoering Richard heeft vermoord zodat hij het hele losgeldbedrag voor zijn eigen kon houden. Ondertussen drinkt Angela veel thee tegen de warmte, alleen wordt zij van deze speciale thee zeer hitsig. Vincent is druk bezig om de eigenaar te vinden van een achtergelaten hond, ondertussen begint hij gehecht te raken aan de hond.
68 12
Burden of Proof
Norman Buckley Katie Wech Jamie Bamber - Paul Wescourt
Karis Campbell - Carol Wescourt
Meagan Holder - Mallory
Kyla Kenedy - Charlotte
John Bobek - Jimmy McGuinness
Maitlyn Pezzo - Allie Armstrong
2 september 2014
Wanneer een vrouw vermoord in haar appartement wordt gevonden, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Het blijkt dat zij een affaire had met de getrouwde aanklager Paul Wescourt, en wordt hij een van de belangrijkste verdachte. Paul bezweert dat hij nooit in haar appartement is geweest, maar als daar vingerafdrukken van hem worden gevonden wordt zijn verklaring toch in twijfel getrokken. Hij blijft echter bij zijn verklaring en beweert dat hij erin wordt geluisd, ondanks dit wordt hij toch gearresteerd. Jane denkt echter dat Paul toch de waarheid spreekt, en gaat op onderzoek uit hoe die vingerafdruk in het appartement gekomen kan zijn. Jane vindt dan bewijs dat de vingerafdruk daar toch door iemand anders geplaatst is. Paul is dan geen verdachte meer maar door het hele gebeuren kan hij de situatie niet meer aan, hij wil hierdoor zelfmoord plegen door vanaf een brug te springen. Jane wil hem echter redden door op hem in te praten, net als hij besluit om mee te gaan glijdt hij uit en valt van de brug in het water. Jane ziet dit gebeuren en besluit achter hem aan te springen om hem te redden. Ondertussen gaat Maura de twaalfjarige dochter van haar vriend ontmoeten. Angela besluit dat zij Maura gaat leren hoe zij met een tiener om moet gaan.
69 13
Bridge to Tomorrow
Ed Ornelas Ken Hanes Jamie Bamber - Paul Wescourt
Karis Campbell - Carol Westcourt
Chris Conner - Mark Talbot
Daniel Brunnemer Hall - Barry Martin
Lena Georgas - Sarah Daniels
17 februari 2015
Het lukt Jane om Paul Wescourt, de aanklager, te redden nadat hij van een brug in het water was gevallen. Nu het bekend is dat Paul erin geluisd werd voor de moord op zijn vriendin, moet het team nu hun zoektocht richten op de werkelijke dader. Hun zoektocht brengt hen naar een gevangene die contact had met de dader, het betreft een vrouw die Paul wilde inluizen. Via de naam die zij krijgen van het bezoekerslijst kunnen zij een verdachte oppakken. De vrouw wordt gearresteerd en naar het politiebureau binnengebracht, maar zij zit in een rolstoel en wordt dan al snel vrijgesproken. De vrouw vertelt hen wel dat pas haar rijbewijs is gestolen, dit werpt weer een nieuw licht op de zaak. Het team ontdekt dat de vrouw van Paul in contact is geweest met deze vrouw en haar rijbewijs heeft gestolen, nu denken zij dat zijn vrouw op de hoogte was van de affaire en zijn vriendin wilde vermoorden. Paul zoekt, met een zender op zijn lichaam, zijn vrouw op waar zij bekent de moord gepleegd te hebben. Met haar bekentenis kunnen zij haar oppakken. Ondertussen vraagt Angela aan Frankie hulp voor haar sollicitatiegesprek. Vincent besluit voor zichzelf een café te kopen als een cadeau voor zijn aanstaande pensioen. Idara vertelt aan Maura waarom zij in Boston is komen werken, haar vriend werd in Chicago vermoord door een bende. Hierdoor wilde zij daar weg en besloot een baan aan te nemen in Boston.
70 14
Foot Loose
Christine Moore Michael Sardo Marc Aden Gray - Bob Burke
Leland Crooke - Russ Pfeiffer
Nathan Edmondson - Chip
Brent Bailey - Tony
Jim Grollman - Jim O'Connell
Carrie Armstrong - Pat O'Connell
24 februari 2015
Wanneer er een voet wordt gevonden gaan Jane en Maura ervan uit dat deze voet afkomstig is van een dood lichaam. Nadat er meerdere lichaamsdelen worden gevonden gaan zij ervan uit dat zij met een moord te maken hebben. Na een intensief onderzoek lukt het hen om de moordenaar te identificeren en te arresteren. Ondertussen lukt het Angela niet om een geschikte baan te vinden, als zij haar hart lucht bij Vincent biedt hij haar een baan aan in zijn café.
71 15
Gumshoe
Greg Prange Ron McGee Christopher Titus - Jerry Jankowski
Stoney Westmoreland - Stanton Ward
T.V. Carpio - Zoe Blyer
Kevin Foster - Dylan Blyer
Julie McNiven - Renee Levinson
3 maart 2015
Wanneer de eigenaar van Namaki Clothing van zijn balkon wordt gegooid gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Zij ontdekken dat het slachtoffer al dood was voordat hij van het balkon werd gegooid. Verder wordt er ontdekt dat in de woning van het slachtoffer ook is ingebroken, er ontbreekt alleen wat dossiers, dit zorgt ervoor dat zij vermoeden dat dit te maken heeft met bedrijfsspionage. Maar de vrouw van het slachtoffer wordt ook vermist, en nu moet het team samenwerken met een privédetective die een verdachte relatie had met het slachtoffer voor zijn dood. Ondertussen vraagt Jane aan Maura of zij Angela kan helpen met het beheren van haar financiën. Frankie vraagt Jane voor hulp met zijn schiettest.
72 16
In Plain View
Mark Haber Russell J. Grant Niall Matter - rechercheur Mike Guthrie
Eden Riegel - Florence Reynolds
Tim Bader - Todd Reynolds
Raymond Ochoa - Logan Reynolds
Robert Blanche - Dana Slowey
John Littlefield - Chris Alexander
10 maart 2015
Nadat de vrouw van Todd Reynolds hem als vermist opgeeft, wordt zijn lichaam gevonden. Todd wordt vlakbij zijn voertuig doodgeslagen gevonden. Als het team Jason, de zoon van Todd, ondervraagt horen zij van hem dat zijn vader twee dagen geleden ruzie had met een onbekende man. Dan krijgt het team bezoek van rechercheur Mike Guthrie die hen vertelt dat zij waarschijnlijk achter dezelfde man aanzitten. Mike zoekt de man voor de moord op een zestigjarige oude vrouw. Jane neemt de stem op van Mike en laat dit aan Jason horen, hij beweert dat dit de man is met wie zijn vader de ruzie had. Vincent vindt dan een connectie tussen Mike en Todd, zij kennen elkaar van vroeger toen zij samen op zomerkamp zaten. Mike werd toen geplaagd omdat hij toen in zijn bed plaste. Ondertussen wordt Maura slachtoffer van identiteitsdiefstal, en vraagt Angela voor hulp om de dader te vinden.
73 17
Bite Out Of Crime
Steve Robin Alicia Kirk
Katie Wech
Cameron Deane Stewart - McGruff / Michael Lyons
Aly Mawji - Ned Drake
John Gloria - Jay Clark
17 maart 2015
Het team moet alle zeilen bijzetten in hun jacht op een seriemoordenaar die zijn slachtoffers maakt in het park. Maura probeert een verklaring los zien te krijgen van een getuige die gewond is geraakt, en een psychose heeft. Door de psychose denkt de getuige dat hij een weerwolf is. Ondertussen heeft Maura het moeilijk met het verbreken van haar relatie met Jack.
74 18
Family Matters
Michael Katleman Jan Nash Danielle Bisutti - Linda Wallace
Steven Eckholdt - Ronald Wallace
Anne Dudek - Cynthia Wallace
Lidia Porto - Judith
Rick Kelly - sheriff
17 maart 2015
Wanneer een man sterft tijdens een rollenspel met zijn vrouw in hun hotelkamer, gaan Jane en Maura op onderzoek uit. Op het eerste gezicht lijkt het dat de man gestorven is door een ongelukkige val, Maura ontdekt echter dat hij met een hard voorwerp is neergeslagen en dat hij hierdoor is overleden. Tevens wordt er ontdekt dat het slachtoffer een dubbelleven leidde. Ondertussen probeert Tasha zich in te schrijven bij verschillende colleges en wil dit op eigen kracht doen, en weigert de hulp van Maura. Dan wordt zij geaccepteerd op de universiteit van Boston, maar de aangeboden beurs is veel te laag voor haar levensonderhoud. Als Maura dit hoort wil zij samen met het team Tasha helpen door een fonds op te richten, in de naam van hun overleden collega Barry.