Rob Verlinden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rob Verlinden
Rob Verlinden.jpg
Volledige naam Rob Verlinden
Geboren 30 augustus 1950
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1986 - heden
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Rob Verlinden (Laren, 30 augustus 1950) is een Nederlandse tuinman, presentator van tuinprogramma's en schrijver van diverse tuinboeken.

Biografie[bewerken]

Verlinden is de zoon van een hovenier uit Eemnes. In 1974 nam hij het sinds 1920 bestaande hoveniersbedrijf over van zijn vader. Verlinden heeft twee dochters.

Carrière[bewerken]

In 1986 begon Rob zijn tv-carrière in de tuinrubriek van AVRO Service Salon. In 1992 maakte hij de overstap naar RTL 4 en begon daar met het tv-programma Flora Magazine, dat twee seizoenen lang werd uitgezonden. Daarna werd dit magazine met het klusprogramma Eigen huis van klusser-presentator Nico Zwinkels samengevoegd tot een programma: Eigen Huis & Tuin. Met steeds wisselende presentatrices hield dit doe-het-zelfprogramma stand tot heden.

Verlinden en Zwinkels maakten in 2004 een overstap naar SBS 6. Het beoogde gezamenlijke programma voor de nieuwe omroep kwam echter nooit tot stand omdat Zwinkels vanwege klachten over zijn gedrag niet meer geschikt werd geacht. Hoewel Verlinden altijd achter zijn maat was blijven staan, besloot hij alleen verder te gaan met een nieuw programma: De Tuinruimers, sinds 2010 uitgezonden onder de titel Robs grote tuinverbouwing.

Behalve het programma heeft Verlinden een wekelijkse column in TrosKompas en het AD. Hij is verder iedere dag te beluisteren bij het Meteo Consult-tuinweerbericht.

Tv-programma's[bewerken]

Boeken[bewerken]

  • Tuinieren met gevoel (2005)
  • De tuinruimers (2006)
  • Groene spreekuur (1996)

Trivia[bewerken]

  • In 2003 dreigde Verlinden radiomaker Edwin Evers met een rechtszaak, omdat deze hem onophoudelijk 'beledigend' imiteerde.

Externe links[bewerken]