Naar inhoud springen

Rob de Nijs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rob de Nijs
Rob de Nijs tijdens Vlaggetjesdag in 2008
Algemene informatie
Volledige naam Robert de Nijs
Geboren 26 december 1942
Geboorteplaats AmsterdamBewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1960-2022
Genre(s) Nederlandstalige muziek
Beroep Zanger, acteur
Label(s) EMI
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Robert (Rob) de Nijs (Amsterdam, 26 december 1942) is een Nederlands gepensioneerde zanger, die ook enkele malen geacteerd heeft.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vroege jaren[bewerken | brontekst bewerken]

De Nijs werd geboren als zoon van een rijschoolhouder. Toen hij zes jaar was, ging hij vanwege zijn astmatische bronchitis naar de openluchtschool in het Oosterpark. Toen hij acht jaar was, kreeg hij zijn eerste accordeonles.

Via de directeur Bob Bouber, van de cabaretschool waar De Nijs op zat, leerde hij in mei 1960 de muzikanten Jan de Hont, Hans de Hont, Roel Vredeveld en Henny van Pinxteren kennen die met hun band The Apron Strings op zoek waren naar een zanger. De band werd omgedoopt tot Robby and The Apron Strings. Al snel speelde de groep in het voorprogramma van Peter Kraus in de Doelenzaal. Vervolgens kwam Bert de Nijs, de broer van Rob, als extra gitarist bij de band. Op 15 oktober 1960 behaalden ze de eerste plaats op een talentenjacht van Polydor. In 1962 ging de band uit elkaar. Rob en zijn broer Bert begonnen samen Rob de Nijs en de Lords.

Rob de Nijs en de Lords zingen Ritme van de regen in het AVRO-programma Rooster in 1963

De Nijs won in 1962 op 19-jarige leeftijd een talentenjacht met deze band. De eerste prijs was een platencontract. De eerste twee singles (De liefste die ik ken en Jenny) flopten, maar het nummer Ritme van de regen uit 1963 werd een grote hit, waarvan in totaal bijna 100.000 exemplaren verkocht werden. In 1963 deed hij mee aan het songfestival in Knokke.

In juni 1963 werd de eerste Rob de Nijs en de Lords-fanclub opgericht. In 1964 verschijnt zijn eerste soloplaat Dit is Rob de Nijs. De Nijs ontving voor dit album een eerste Edison award. In 1964 en 1965 was Rob de leading man in een serie televisieprogramma's voor de VARA: TV-magazine. Hierin werd hij behalve door de Lords, bijgestaan door Trea Dobbs, Ria Valk en Marijke Merckens. In november 1965 gingen De Nijs en de Lords uit elkaar. Hij ging werken bij Circus Boltini. De Nijs begon in 1968 in een tweetal clubs van zijn toenmalige schoonvader Jan Hesseling aan de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom.

Eind 1969 kreeg hij een rol in Oebele als Bello Billy Biggelaar. Dat leverde hem in 1971 de rol van Bertram Bierenbroodspot op in de KRO televisieserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?. Deze serie liep tot 1976.

Doorbraak[bewerken | brontekst bewerken]

In 1970 deed hij mee aan de musical Salvation en kwam hij in contact met Lennaert Nijgh. Nijgh besloot een aantal nummers voor De Nijs te schrijven, samen met Boudewijn de Groot, om zo zijn carrière weer op gang te brengen.

In mei 1973 kwam de eerste vrucht van deze samenwerking, Jan Klaassen de trompetter, in de hitparade, in september gevolgd door Dag zuster Ursula. Er volgden bescheidener successen met Mirella en Hé speelman. Hierna kwam zijn waarschijnlijk bekendste hit uit: Malle Babbe, een nummer dat De Groot ook zelf regelmatig zou gaan spelen tijdens concerten. Na de albums In de uren van de middag en Kijken hoe het morgen wordt, beide eveneens door De Groot geproduceerd, beëindigden de twee hun samenwerking. Nijgh bleef wel betrokken bij de carrière van De Nijs als tekstschrijver.

In seizoen 1974-1975 kreeg hij een eigen programma voor de televisie, NL Tippers, waarin diverse Nederlandse artiesten hun lied ten gehore brachten. Dit familiemuziekprogramma werd later overgenomen door Ferry Maat en de titel veranderde in Disco Circus. Het programma was te zien bij de TROS.

Rob de Nijs tijdens het Nationaal Songfestival 1969

In 1976 werd hij door het NIPO uitgeroepen tot populairste zanger van Nederland. In 1977 kreeg hij zijn eigen special bij de VARA. In 1980 werd hij door de Hitkrant uitgeroepen tot populairste Nederlandse zanger. In dat jaar stond het album Met je ogen dicht op nummer 1 in de Album Top 100.

In 1980 leert De Nijs Belinda Meuldijk kennen. Zij schrijft vanaf het album De regen voorbij (1981) veel van de teksten voor Rob de Nijs. In 1983 ontving Belinda Meuldijk voor het lied L.A.T. de Conamus prijs voor beste lied van dat jaar.

In 1982 vierde De Nijs zijn 20-jarig artiestenjubileum met een concert in Utrecht Vredenburg. De registratie van dat concert werd onder de naam Springlevend uitgebracht op LP. De Nijs startte aansluitend als een van de eerste Nederlandse zangers een theatertournee.

In 1985 scoorde hij zijn grootste hit tot dan toe. Het vredeslied Alles wat ademt, geschreven door Gerard Stellaard, Nijgh en Meuldijk, steeg tijdens de kersttijd naar de tweede plaats. De zin laat alles wat ademt in vrede bestaan komt uit Psalm 150 vers 6. In 1996 scoorde hij zijn eerste en enige nummer 1-hit met Banger hart, dat vijf weken op de toppositie in de Mega Top 50 stond. In 2000 werd De Nijs koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

2001-2023[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 werd De Nijs onderscheiden met de Radio 2 Zendtijd Prijs. Deze prijs wordt toegekend door Conamus en Radio 2 aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Diverse artiesten, onder wie Boudewijn de Groot, Hans Vermeulen, Frédérique Spigt en Skik brachten live een eerbetoon aan De Nijs door een van zijn nummers te vertolken. In het najaar van 2001 deed De Nijs, als speciale gast, mee aan een serie optredens van Night of the Proms, in Nederland, waar hij zijn toen laatste hit Banger Hart vertolkte en ook de klassieker Malle Babbe.

In mei 2007 nam hij met Julien Clerc voor zijn nieuwe album Chansons diens This Melody op in een dubbelhertaling van Jan Rot. De release van het album met enkel Franse liedjes werd diverse keren uitgesteld vanwege perikelen tussen Meuldijk en De Nijs. Het album lag vanaf 14 maart 2008 in de winkels.

Op 16 maart 2008 gaf De Nijs een jubileumconcert met het Metropole Orkest in een uitverkocht Carré. Het concert werd gegeven vanwege het 45-jarig artiestenjubileum van de zanger en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Tijdens dit concert werd bekend dat er een tulp naar hem vernoemd zou gaan worden. De burgemeester van Anna Paulowna (waar ook Wieringerwaard onder viel) maakte dit bekend. De tulp werd begin mei, tijdens de Bloemendagen in die gemeente, gedoopt.

In 2009 nam De Nijs deel aan het eerste seizoen van het EO-programma De Mattheus Masterclass waarin niet-klassiek geschoolde artiesten een deel van Bachs Matthäuspassion uitvoerden in de Sint-Vituskerk in Hilversum. In datzelfde jaar was De Nijs ook gastartiest tijdens de concerten van De Toppers in de Amsterdam ArenA.

In 2010 verscheen het album Eindelijk vrij. Deze cd werd in Louisiana met lokale studiomusici opgenomen en is geproduceerd door Daniël Lohues. Eindelijk vrij bevat composities en teksten van onder anderen Lohues, Huub van der Lubbe, Joost Nuissl en A.J. Croce (die toevallig in dezelfde studio aanwezig was en ook op het album meespeelt). In de videoclip Nog steeds geen rock & roll is De Nijs te zien als Elvis Presley.

Op 13 januari 2013 vierde De Nijs zijn zeventigste verjaardag met een groot concert in Carré. Behalve De Nijs zelf waren er optredens van muzikale vrienden zoals Spinvis, Jan Rot, Henk Hofstede, Loeki Knol en Wieteke van Dort. Tijdens het concert maakte De Nijs bekend dat hij een nieuw album gaat maken met Spinvis.

Begin 2013 was De Nijs te zien in het vijfde seizoen van het programma De beste zangers van Nederland. Naast De Nijs deden Simone Kleinsma, Tim Douwsma, Angela Groothuizen, Raffaëla Paton, Charly Luske en Bastiaan Ragas mee aan het programma. De Nijs zong voornamelijk Engelstalige nummers van Elvis Presley (Always on my mind, Can't help falling in love) en The Beatles (Lady Madonna, Something).

In 2014 kwam De Nijs met een nieuw album genaamd Nieuwe Ruimte. Het album bevat veel covers en daarnaast een aantal originele stukken. Opmerkelijk is dat voor het eerst sinds 1975 Boudewijn de Groot een nieuw lied leverde. Ook Belinda Meuldijk schreef, voor het eerst sinds hun scheiding, drie stukken voor het album. In 2017 volgde het album Niet voor het laatst met bijdragen van onder andere Spinvis, Daniël Lohues, Frederique Spigt en Paskal Jakobsen.

Tot en met 2019 bleef de zanger actief en trok met zijn jubileumshow volle zalen.[1] Eind augustus 2019 viel hij tijdens een optreden in Naaldwijk plotseling van het podium.[2] Op 17 september liet hij weten in het daaropvolgende jaar te zullen stoppen met optredens, omdat bij hem de ziekte van Parkinson was vastgesteld.[3] Hij zou zijn huidige tournee afmaken en in 2020 een afscheidstournee door heel Nederland geven die zou eindigen in Amsterdam, de plek waar het allemaal begon volgens De Nijs zelf.

Op 13 maart 2020 was hij gast bij De Wereld Draait Door en dus sinds lange tijd weer op tv. Hij zong daar twee liedjes van zijn album Niet voor het laatst met een nog steeds zuivere stem. De titelsong Niet voor het laatst bereikte de nummer 1-positie in de iTunes Top 100.

Op 6 november 2020 verscheen het afscheidsalbum 't Is mooi geweest. Het album werd uitgebracht tezamen met een boek. In het programma Op1 zongen Danny Vera en Paskal Jakobsen de nieuwe single Wat als later nu is.

In de maand november werd De Nijs geëerd door Omroep MAX als gouden held van de Nederlandse muziek. De 3J's brachten hun versie van de klassieker Foto van vroeger.

Op 21 november 2021 gaf De Nijs een afscheidsconcert voor zijn Belgisch publiek in het Sportpaleis in Antwerpen.

De Nijs gaf op 22 juni 2022 zijn allerlaatste concert in Ziggo Dome in Amsterdam.

Rob de Nijs in 1984

In oktober 2023 won Rob de Nijs voor zijn afscheidsconcert de Televizier-Ring Impact. Zijn vrouw Jet nam de prijs in ontvangst, terwijl Rob samen met zijn zoon Robbert de uitreiking op de televisie volgde.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Op 30 juli 1968 trouwde hij met Elly Hesseling, de dochter van een clubeigenaar in Bergen op Zoom.

In december 1980 ontmoette hij Belinda Meuldijk die veel teksten voor hem zou gaan schrijven. In juli 1984, na de scheiding van zijn eerste vrouw, trouwde hij met Meuldijk. Met haar kreeg hij twee zoons. Hij nam voor beide zoons een speciaal geschreven nummer op: 'Voor Robbert' (op het album Roman) en 'Yoshi' (op het album Hartslag). Het huwelijk van De Nijs en Meuldijk kreeg veel aandacht van de roddelbladen. De Nijs en Meuldijk gingen in 2006 uit elkaar. Volgens hun advocaat zagen de twee "geen toegevoegde waarde om deze samenlevingsvorm vanuit een huwelijkse staat voort te zetten".

Op 24 juni 2008 trouwde De Nijs met zijn voormalige persoonlijk assistente, Henriëtte Koetschruiter. Zij kregen in februari 2012 een zoon.[4]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Op 6 juni 2007 plaatste het roddelblad Privé foto's van de ernstig vervuilde villa van Meuldijk in Bosch en Duin. Voormalig echtgenoot De Nijs bekende de foto's in augustus 2006 te hebben gemaakt, maar ontkende ten stelligste het beeldmateriaal aan het weekblad te hebben geleverd. Meuldijk spande een kort geding tegen het blad aan. De rechter stelde Meuldijk in het gelijk en bepaalde dat de gegevens van de fotograaf en de verkoper van de onrechtmatig gemaakte foto’s bekendgemaakt moesten worden. Na het kort geding bleek dat toenmalig belspelpresentator Martijn van den Bergh de foto's aan Privé had doorgespeeld.

Op 13 juli 2009 was De Nijs de eregast bij De Toppers in Concert 2009.

De Nijs kreeg in december 2012 als eerste artiest een eigen portret in Carré. Het portret is geschilderd door Dora Carpentier.

In december 2018 ging de documentaire Niet Voor Het Laatst in première, waarin regisseur Leon Verdonschot het leven en werk van De Nijs portretteerde.

In mei 2023 werd bekendgemaakt dat Joop van den Ende, in samenwerking met Rob en Jet de Nijs, werkt aan een musical over het leven van Rob de Nijs. De musical staat gepland voor 2025.[5]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Dit is Rob de Nijs 1964 - Debuutalbum met The Lords
TV-magazine 1965 1965 - met anderen
In de uren van de middag 1973 -
Kijken hoe het morgen wordt 1975 06-12-1975 42 2
Tussen zomer en winter 1977 21-05-1977 7 21
15 jaar 1978 25-02-1978 34 6 Verzamelalbum
Rob de Nijs 1978 09-09-1978 26 11
Met je ogen dicht 1980 22-03-1980 1(5wk) 29 Platina
20 jaar 20 hits 1981 14-02-1981 30 8 Verzamelalbum
De regen voorbij 1981 19-09-1981 4 22
Springlevend 1982 11-12-1982 20 9 Livealbum
Roman 1983 24-09-1983 7 25 Goud
Pur sang 1985 16-02-1985 6 30 Edison
Rock and romance 1986 12-04-1986 29 11
Vrije val 1986 18-10-1986 4 13
Zilver 1987 17-10-1987 14 15
De reiziger 1989 22-04-1989 8 22
Compleet 1989 16-12-1989 32 11 Verzamelalbum / Goud
Stranger in your land 1990 -
Hartslag 1991 02-11-1991 22 9
30 Jaar - Vallen en opstaan 1992 12-09-1992 5 25 Verzamelalbum / Goud
Tussen jou en mij 1993 20-11-1993 40 14
Iets van een wonder 1994 26-11-1994 17 18 Goud
De band, de zanger en het meisje 1996 27-04-1996 4 50 2x Platina
Zo mooi 1996 -
Over leven (en dansen) 1997 06-12-1997 28 10
Ballades 1999 13-02-1999 2 20 Verzamelalbum / Goud
Tijdloos 1999 09-10-1999 26 8
Engelen uitgezonderd 2001 10-11-2001 32 13
40 Jaar hits - Het allerbeste van 2002 02-11-2002 11 26 Verzamelalbum / Goud
Vanaf vandaag 29-11-2004 04-12-2004 16 19 Goud
Licht 2005 03-12-2005 20 5
Rob 100 - De mooiste liedjes van Rob de Nijs 2007 29-12-2007 17 10 Verzamelbox
Chansons 14-03-2008 22-03-2008 6 16
Eindelijk vrij 15-10-2010 23-10-2010 6 11 Goud
Nestor - Het beste van - Live recordings 25-11-2011 03-12-2011 55 8 Verzamelalbum / Livealbum
Rob - Mijn favoriete liedjes 2013 23-03-2013 26 6 Verzamelalbum
Nieuwe ruimte 13-10-2014 18-10-2014 4 12
Niet voor het laatst 27-10-2017 04-11-2017 10 8
The golden years of Dutch pop music 16-11-2018 24-11-2018 83 1 Verzamelalbum
't Is mooi geweest 06-11-2020 14-11-2020 2 14
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Iets van een wonder 1995 01-04-1995 33 1
De band, de zanger en het meisje 1996 04-05-1996 4 45 Goud
30 Jaar - Vallen en opstaan 1996 21-09-1996 47 1 Verzamelalbum
Over leven (en dansen) 1997 06-12-1997 10 28
Tijdloos 1999 23-10-1999 44 1
Verzameld - Zijn grootste successen 2000 11-11-2000 4 25 Verzamelalbum
Engelen uitgezonderd 2001 17-11-2001 24 4
40 Jaar hits - Het allerbeste van 2002 09-11-2002 7 15 Verzamelalbum
Vanaf vandaag 2004 04-12-2004 21 11
Licht 2005 10-12-2005 36 6
Chansons 2008 29-03-2008 27 18
Eindelijk vrij 2010 23-10-2010 34 6
Nestor - Het beste van - Live recordings 2011 03-12-2011 51 9 Verzamelabum / Livealbum
Rob 100 - De mooiste liedjes 2012 28-07-2012 169 2
Rob - Mijn favoriete liedjes 2013 23-03-2013 193 1 Verzamelalbum
Nieuwe ruimte 2014 18-10-2014 40 16
Niet voor het laatst 2017 04-11-2017 14 18
't Is mooi geweest 2020 14-11-2020 6 16

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Pré-Top 40
Voor Sonja doe ik alles 1963 04-1963 14 3
Ritme van de regen 1963 07-06-1963 4 5 Nr. 4 in de Single Top 100
How do you do it? 1963 07-1963 29 2
Stil verdriet / Trees 1963 04-10-1963 8 1 Nr. 8 in de Single Top 100
Hé mama 1963 12-1963 12 1
Loop naar de maan 1964 02-05-1964 36 3
Troela troelala 1964 03-10-1964 24 2
He Rob, he Trea 1964 29-04-1965 met Trea Dobbs
Top 40
Anna Paulowna 1966 03-12-1966 35 4
Jan Klaassen de Trompetter 1973 12-05-1973 30 4
Dag zuster Ursula 1973 22-09-1973 3 12 Nr. 4 in de Hilversum 3 Top 30
Hé speelman 1974 09-03-1974 tip6 -
Mirella 1974 24-08-1974 26 6 Nr. 25 in de Nationale Hitparade
Malle Babbe 1975 11-01-1975 8 8 Nr. 9 in de Nationale Hitparade
Onweer 1975 20-12-1975 tip15 -
Zet een kaars voor je raam 1976 03-04-1976 13 6 Nr. 11 in de Nationale Hitparade
Ik laat je vrij 1976 16-10-1976 tip8 -
Bier is bitter 1977 08-01-1977 tip12 -
Het werd zomer 1977 02-07-1977 10 8 Nr. 8 in de Nationale Hitparade
De pieper 1978 14-10-1978 tip6 -
Gisterenavond 1979 07-04-1979 tip12 -
Zondag 1980 31-05-1980 25 5 Nr. 29 in de Nationale Hitparade / Nr. 29 in de TROS Top 50
Zonder jou 1981 31-01-1981 35 3 Nr. 36 in de Nationale Hitparade / Nr. 34 in de TROS Top 50
Dat is alles 1981 17-10-1981 25 5 Nr. 34 in de Nationale Hitparade / Nr. 30 in de TROS Top 50 Veronica Alarmschijf Hilversum 3
Hou me vast (want ik val) 1981 28-11-1981 tip16 - Nr. 41 in de Nationale Hitparade / Nr. 42 in de TROS Top 50
Ik wil je 1982 21-08-1982 tip3 - Nr. 31 in de Nationale Hitparade / Nr. 42 in de TROS Top 50
Ik geloof in jou 1983 15-10-1983 tip16 -
Bo 1983 17-12-1983 tip8 - Nr. 40 in de Nationale Hitparade
'n Beetje meer 1984 12-05-1984 tip3 - Nr. 47 in de Nationale Hitparade
Weerzien 1985 02-02-1985 tip18 - met Bonnie St. Claire
Johnny soldaat 1985 02-03-1985 tip12 - Nr. 45 in de Nationale Hitparade
Zeg maar niets 1985 13-07-1985 tip11 -
Alles wat ademt 1985 30-11-1985 2 11 Nr. 2 in de Nationale Hitparade
That's nice 1986 10-05-1986 tip20 -
Ontmoeting 1986 15-11-1986 27 4 Nr. 33 in de Nationale Hitparade
Open einde 1987 - Nr. 82 in de Nationale Hitparade
Vrije val 1987 - Nr. 72 in de Nationale Hitparade Top 100
't Is nooit te laat 1987 24-10-1987 tip15 - Nr. 40 in de Nationale Hitparade Top 100
Het Land van Maas en Waal 1988 13-02-1988 tip21 - Nr. 61 in de Nationale Hitparade Top 100
Duet (Ik hou alleen van jou) 1989 06-05-1989 24 5 met Martine /
Nr. 19 in de Nationale Hitparade Top 100
Rendez-vous 1989 15-07-1989 tip19 - Nr. 60 in de Nationale Hitparade Top 100
Toerist in paradijs 1989 21-10-1989 tip18 - Nr. 74 in de Nationale Hitparade Top 100
Girls for sale 1990 22-09-1990 tip19 -
Huis in de zon 1991 07-09-1991 tip5 - Nr. 37 in de Nationale Top 100
De wereld 1992 05-09-1992 tip5 - met Patricia Paay /
Nr. 28 in de Nationale Top 100
Natte kerst / Iets van een wonder 1994 24-12-1994 33 3 Nr. 35 in de Mega Top 50
De donder rolt 1996 06-04-1996 tip6 -
Banger hart 1996 27-07-1996 1 (5wk) 26 Goud /
Nr. 1 in de Mega Top 50
Lucinde 1996 23-11-1996 tip9 - Nr. 49 in de Mega Top 50
De tijd staat stil 1997 15-03-1997 tip17 - Nr. 69 in de Mega Top 100
Nu het om haar gaat 1997 15-11-1997 tip8 - Nr. 60 in de Mega Top 100
Geloof me 1998 28-02-1998 tip9 - Nr. 66 in de Mega Top 100
Blauwe maandag 1998 01-08-1998 tip14 - Nr. 77 in de Mega Top 100
Zo zal het zijn 1998 26-12-1998 23 10 Nr. 26 in de Mega Top 100
De laatste zomer van de eeuw 1999 14-08-1999 tip19 - Nr. 59 in de Mega Top 100
Hollandse liefde 2000 - Nr. 90 in de Mega Top 100
Abeer 2002 - Nr. 95 in de Mega Top 100
Naomi 2002 - Nr. 95 in de Mega Top 100
Deze zee 2004 26-06-2004 tip2 - Nr. 18 in de B2B Single Top 100
Inch allah 2005 - Nr. 99 in de B2B Single Top 100
Arme ziel 2005 - Nr. 24 in de B2B Single Top 100
Winter wonderland 2005 - Nr. 91 in de B2B Single Top 100
Één melodie (This Melody) 2007 - met Julien Clerc /
Nr. 88 in de B2B Single Top 100
Wieringerwaard (Les lacs du connemara) 2008 - Nr. 80 in de B2B Single Top 100
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Dag zuster Ursula 1973 03-11-1973 21 6 Nr. 20 in de Radio 2 Top 30
Het werd zomer 1977 16-07-1977 5 11 Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
Zondag 1980 21-06-1980 18 2 Nr. 22 in de Radio 2 Top 30
Zonder jou 1981 07-02-1981 39 2
Dat is alles 1981 21-11-1981 31 1
Hou me vast (want ik val) 1981 26-12-1981 25 6
Bo 1983 21-01-1984 19 5 Nr. 18 in de Radio 2 Top 30
Alles wat ademt 1985 21-12-1985 4 10 Nr. 5 in de Radio 2 Top 30
Duet (Ik hou alleen van jou) 1989 03-06-1989 35 2 met Martine
Iets van een wonder 1994 31-12-1994 35 7
On my own 1995 18-11-1995 50 1 met Demis Roussos
Banger hart 1996 20-07-1996 1 (2wk) 30 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 / Goud
Lucinde 1996 07-12-1996 39 6
Geloof me 1998 04-04-1998 45 2
Blauwe maandag 1998 08-08-1998 tip15 -
De laatste zomer van de eeuw 1999 14-08-1999 tip8 -
Deze zee 2004 31-07-2004 tip12 -
Inch Allah 2005 08-01-2005 tip17 -
Arme ziel 2005 23-07-2005 tip2 - Nr. 29 in de Radio 2 Top 30
De achterdeur 2008 - Nr. 20 in de Radio 2 Top 30
Nieuwe ruimte 2014 25-10-2014 tip40 -
Banger hart (versie 2015) 2015 19-09-2015 tip86 - Robert Abigail remix
De wereld draait door 2017 15-07-2017 tip13 - met Lissa Lewis /
Nr. 9 in de Vlaamse Top 50
Morgen kom je terug 2017 28-10-2017 tip27 -
De wereld op zijn duim 2018 27-01-2018 tip29 -

NPO Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
Alles wat ademt 724 1053 608 1020 1197 1016 965 971 1032 997 1395 1429 1576 1782 1792 1924 - - - - - - - 1746 1255
Banger hart 482 368 265 401 386 432 407 436 526 426 711 895 870 967 1122 1129 1347 1403 1506 1453 1116 658 688 659 633
Dag zuster Ursula 1764 1763 1424 1809 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Foto van vroeger 693 404 312 327 324 438 452 279 340 336 529 418 523 756 667 698 812 926 835 1173 865 308 463 508 435
Het werd zomer 401 436 215 376 428 371 324 311 531 365 479 522 567 741 680 690 899 861 804 1008 766 394 426 514 447
Jan Klaasen de Trompetter - 993 874 1176 1427 1286 1296 1323 1869 1407 1889 1732 1712 1939 1988 - - - - - - - - - -
Malle Babbe 542 406 451 619 743 635 672 731 1167 742 903 1044 1125 1559 1386 1427 1760 1601 1571 1609 1297 753 869 882 857
Niet voor het laatst - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1482 1837 1405
Open einde 876 - 500 693 800 773 779 764 1068 806 1183 1184 1361 1743 1623 1437 1962 - - - - - - - -
Ritme van de regen 1037 1287 1074 1608 1166 1612 1481 1429 1798 1505 - - - - - - - - - - - - - - -
Zet een kaars voor je raam - 1812 1184 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Zondag - 1538 899 1698 1520 - - - - - - - - - - - - - - - - 1996 1968 - -

Dvd[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in
de DVD Top 30
Datum van
verschijnen'
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Heel - Live in Carré 2008 22-11-2008 7 7 met Het Metropole Orkest

Boeken[bewerken | brontekst bewerken]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Filmografie als acteur
Jaar Titel Rol Opmerkingen
1969-1972 Oebele Bello Billy Biggelaar televisieserie
1969 Der Rasende Lokalreporter televisieserie
1972-1976 Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Bertram Bierenbroodspot televisieserie
1972 Prikkebeen Prikkebeen televisieserie
1972 Citroentje met suiker Oebie televisieserie
1973 Welk liedje zal ik zingen Opperdeopperpiet televisiefilm
1998 Pittige tijden Mysterious Man tv-aflevering 3.15
1998 Pipo en de Bosbas Bosbas
2012 Plop wordt Kabouterkoning Kabouter Kolonel

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Rob de Nijs van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.