Rob van Weelde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Rob van Weelde is (Rotterdam, 1954) is een Nederlands ondernemer, wijnboer en voormalig cricketspeler.

Hij is de zoon van Wally van Weelde, ook een cricketspeler en de oprichter van het scheepvaartbedrijf Van Weelde Shipping Group. In 1989 liet Robs vader het management van het bedrijf over aan zijn zoon en Koos de Kreij[1]. Van Weelde zetelt ook in de raad van bestuur van SANEC en in de commissie van aandeelhouders van voetbalclub NAC Breda.

Net zoals zijn vader was hij een cricketspeler. Op het ICC Trophy 1986 leidde hij als kapitein het Nederlands cricketelftal naar de finale, maar deze werd verloren van Zimbabwe.

Rob van Weelde woont in 's-Gravenwezel en restaureerde de 18e-eeuwse hoeve Zonneweelde in Heusden-Zolder, België. Hij is ook de eigenaar van de wijnmerken Zonneweelde en ThreeWines, en van het WedgeView Country House & Spa in Stellenbosch, Zuid-Afrika. In 2013 werd hij tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd door burgemeester Frank Koen van Capelle aan den IJssel[2]. Het vermogen van van Weelde wordt in de zogenaamde Quote 500 geschat op 270 miljoen euro (2013).

Onder zijn alter ego Roberto de Lujo bracht hij in 2015 een jazzalbum uit. Hiervoor werkte hij samen met muzikanten zoals Mike Boddé, Thijs van Leer en Teus Nobel. De opbrengst in België ging rechtstreeks naar de Stichting tegen Kanker[3].

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]