Robert Mosbacher

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
23-08-2016

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Robert Mosbacher

Robert Mosbacher (Mount Vernon, 11 maart 1927 - Houston, 24 januari 2010) was een Amerikaans zakenman en politicus.

Mosbacher studeerde bedrijfskunde aan de Washington and Lee University en werd nadien actief in de petroleumnijverheid. Hij ontdekte belangrijke gasvoorraden in het zuiden van Texas en werd een der rijkste mannen uit de streek van Houston. Hij was financieel verantwoordelijke van verschillende verkiezingscampagnes voor de Republikeinse Partij en onder meer voor de campagne van George H.W. Bush bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 1988. Vervolgens was hij van 1989 tot 1992 minister van handel en economische zaken. Tijdens zijn ambtsperiode werden de onderhandelingen gestart voor de oprichting van de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA). Mosbacher was tevens een bekend zeiler. Hij overleed aan alvleesklierkanker in januari 2010.