Robert Van Impe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Robert Van Impe (Overijse, 27 februari 1992), beter bekend als "Average Rob", is een Belgisch comedian, youtuber, acteur en radiopresentator. Hij werkt sinds 2016 voor het Belgische magazine Humo en presenteerde het radioprogramma BOITLYFE op jongerenzender StuBru. Sinds 2020 focust Van Impe zich vooral op het maken van YouTube-video's waarin hij extreme sporten combineert met humor.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Van Impe is afkomstig uit Overijse (Vlaams-Brabant). Hij werd tweetalig opgevoed door zijn Franstalige moeder en Nederlandstalige vader.

Average Rob[bewerken | brontekst bewerken]

Onder het alter ego van Average Rob maakt hij sinds 2015 humoristische posts op sociale media die vaak viraal gaan. Rob is vooral bekend vanwege beelden waarin hij zichzelf fotoshopt met celebrities, zoals slapend in de metro met Barack Obama of in bad bij Bruno Mars.[1] Hij werd opgepikt door onder andere 9GAG, The Lad Bible, Bored Panda, Imgur en BBC.

Robs eerste videoproductie voor Humo als jobstudent, terwijl hij in Coventry studeerde, was "Kanye West danst met K3" die in april 2016 viraal is gegaan in België en Nederland. De video genereerde meer dan 3 miljoen views op Facebook en werd meer dan 40.000 keer geliket. Sindsdien werd hij aangenomen als vast gezicht bij het weekblad.[2]

Van Impe is sinds 2016 videoreporter voor het weekblad Humo waar hij onder andere komische interviews maakt met feestgangers op festivals als Pukkelpop, Rock Werchter en Kamping Kitsch.[3] Daarnaast produceert Rob sketches voor Humo en eigen sociale mediakanalen. Average Rob kent volgers vanuit diverse landen waardoor hij content plaatst in zowel het Nederlands als het Engels.

In 2018 sloegen Omdat Het Kan Soundsystem en Average Rob de handen in elkaar om een DJ duo te vormen. Een hectische high energy show, waarin Omdat Het Kan Soundsystem aan een hoog tempo de platen aan elkaar draait en Rob als MC te werk gaat om het volk op te hitsen. Zo speelden ze al op Rock Werchter, Lokerse Feesten en tourden ze heel Vlaanderen rond.

In februari 2018 is hij ook een YouTube-kanaal begonnen in het Engels waarin hij vooral extreme sporten gaat testen met zijn kleine broer Arno van Impe.

Op 22 januari 2021 werden de eerste Jamies, de Vlaamse online video awards, uitgedeeld. Hij won voor zijn typetje Average Rob de award in de categorie "beste comedy".

Studies[bewerken | brontekst bewerken]

In het middelbaar studeerde Van Impe Wetenschappen Moderne talen aan het Sint-Martinus College te Overijse. Aan de hogeschool behaalde Van Impe een bacheloropleiding in Event-en Project Management en een bachelor-na-bachelor in Marketing en Communicatie aan de UCLL te Leuven. Na zijn studies aan de hogeschool van Leuven behaalde hij een Master of Arts in Advertising & Marketing aan de Universiteit van Coventry.[4]

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Prijs Jaar Resultaat
Humo's Pop Poll: Wie heeft u het meeste doen lachen[5] 2018 Gewonnen
De Jamies: Beste Online Comedy 2021 Gewonnen
Humo's Pop Poll: Wie heeft u het meeste doen lachen[5] 2021 Gewonnen
De Jamies: Beste Online Comedy 2022 Genomineerd
De Jamies: Beste YouTuber 2022 Gewonnen
Pompoenregatta Kasterlee 2022 Belgisch kampioen

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]