Robijnrood

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Robijnrood (Duitse titel: "Rubinrot") is een Duitse bestseller geschreven door Kerstin Gier. Het is het eerste deel uit de Edelsteentrilogie (Duitse titel: Liebe geht durch alle Zeiten). De vervolgdelen zijn Saffierblauw en Smaragdgroen.

Het boek verscheen voor het eerst in het Duits op 1 januari 2009 bij uitgeverij Arena. De Nederlandse versie verscheen in februari 2011 en werd uitgegeven door Blossom Books.

Inhoud[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het boek gaat over de 16-jarige Gwendolyn (ook wel Gwen of Gwenny genoemd) uit Londen die ontdekt dat ze het tijdreisgen dat in haar familie zit heeft geërfd, en niet haar nicht Charlotte, die het eigenlijk zou moeten hebben. Onvoorbereid maakt zij een eerste sprong naar het oude Londen, en ze beseft dat haar leven drastisch gaat veranderen. Ze wordt naar "Temple" gebracht, waar zij samen met de knappe Gideon een paar sprongen in de tijd maakt om hun missie te voltooien en de cirkel van de twaalf edelstenen te sluiten.

Verfilming[bewerken]

Het boek werd in 2012 verfilmd[1] Katharina Schöde schreef het script, regisseur was Felix Fuchssteiner.

De hoofdrollen waren van Maria Ehrich als Gwendolyn, Jannis Niewöhner als Gideon en Laura Berlin als Charlotte. Andere rollen werden vervuld door Veronica Ferres, Axel Milberg, Katharina Thalbach, Kostja Ullmann en Josefine Preuß.

Op 14 augustus 2014 ging de verfilming van het tweede deel, saffierblauw, in première.

Persoon Acteur
Gwendolyn Shepherd Maria Ehrich
Gideon de Villiers Jannis Niewöhner
Charlotte Montrose Laura Berlin
Leslie Hay Jennifer Lotsi
Lucy Montrose Josefine Preuß
Paul de Villiers Florian Bartholomäi
James Kostja Ullmann
Grace Shepherd Veronica Ferres
Mr. Whitman Johannes von Matuschka