Robin Vissenaekens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Robin Vissenaekens
Robin Vissenaekens
Geboren 13 april 1976
Geboorteplaats Antwerpen
Land Vlag van België België
Beroep zendermanager radio, presentator, radioproducer, mediacoach
Jaren actief 1999-heden
Portaal  Portaalicoon   Media

Robin Vissenaekens (Antwerpen[bron?], 13 april 1976) is een Vlaams presentator. Hij is sinds 2019 programmadirecteur bij de Vlaamse radiostations Qmusic en Joe voor DPG Media.

Radio en televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Vissenaekens werkte tijdens zijn studies mee aan een aantal lokale en commerciële radiozenders en liet zich opmerken in het Sportcafé van ATV. Hij studeerde in 1999 af als Meester in de Audiovisuele Regie, optie Radio aan het RITS.

Vissenaekens was bij de VMMa actief bij Topradio en werkte mee aan meerdere VTM-programma's als Hart van Vlaanderen, Exclusief Zomer en Het Zomeruur. Tevens werkte hij als vliegende reporter voor Story.

Na een overstap naar de VRT werkte hij mee aan 1000 zonnen en garnalen en als reporter voor Vlaanderen Vakantieland en Radio Donna. Op 5 januari 2009 werd hij een van de producers van de radiozender MNM. Vanaf mei 2009 was hij netcoördinator bij de hitzender.

Tot op heden is Vissenaekens nog steeds actief bij ATV, waar hij meerdere programma's zoals Sportcafé en Welkom in... presenteerde. Hij presenteerde het goodfeelingprogramma Bedankt, graag gedaan! waarbij Antwerpenaren op een originele manier in de bloemetjes gezet werden. De Stad Antwerpen was de hoofdsponsor. Sinds april 2010 nam hij tevens de presentatie van Dag TV voor zijn rekening en sedert september 2013 presenteert hij het quizprogramma Wa Was Da?! waarbij hij langs 20 gemeenten trekt om op zoek te gaan naar een geschikte quizkandidaat om 20 jaar ATV mee te vieren.

In 2011 ruilde Vissenaekens de VRT weer in voor VTM, waar hij eindredacteur werd van Royalty.[1][2] Daarnaast kroop hij vanaf 11 augustus 2012 terug achter de microfoon, ditmaal bij JOE fm.[3] In de zomer van 2016 nam hij afscheid van beide functies om zendermanager van JOE te worden.[4][5] In maart 2019 werd hij bij Medialaan - De Persgroep Publishing programmadirecteur van de radiozenders, zijnde Qmusic en JOE.[6] Sinds eind 2022 is hij een van de stemmen die te horen is in de podcast Mediawatchers van DPG Media samen met Desna Lespinoy en Mark Coenegracht.

In 2012 zong Robin samen met zanger Steve Tielens het nummer Ben Je Vergeten in. De single werd als promo uitgebracht en werd uiteindelijk als bonustrack aan het album Feesten Is Mijn Leven van Steve Tielens toegevoegd.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2008 is hij samen met OUTtv-presentator Jens Geerts. Op 28 september 2015 verloofden de twee zich en op 20 augustus 2016 trouwden ze in Stabroek.[7][8] Ze waren het allereerste koppel in de Benelux waarvan het huwelijk live te volgen was op Facebook. Meer dan 15 000 kijkers zagen live via social media hoe Geerts en Vissenaekens elkaar het ja-woord gaven.[9]