Robin de Ruiter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Robin de Ruiter
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Robin de Ruiter
Geboren 6 maart 1951
Geboorteplaats Enschede
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep schrijver
Werk
Jaren actief 2006 - heden
Thema's Politiek
Uitgeverij Mayra Publications
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Robin de Ruiter (Enschede, 6 maart 1951) is in een Nederland geboren evangelisch gezinde schrijver, die grotendeels in Spanje is opgegroeid. In zijn boeken staan complottheorieën doorgaans centraal.[1] Bewonderaars van zijn werk spreken liever over esoterische kennis. Zijn boeken zijn sinds 1989 in dertien talen en in meer dan honderd landen uitgebracht.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In Spanje studeerde De Ruiter theologie, geschiedenis en Spaans en behaalde hij in 1974 een academische titel. Hij begon zijn carrière als freelance schrijver voor diverse Spaanstalige tijdschriften. Politiek en religie behoorden steeds tot zijn werkterrein. Later zou hij zich meer gaan richten op het schrijven van boeken.

De Ruiter beweert te zijn geïnfiltreerd in de Jehova's getuigen en schreef daarover De verborgen macht achter de Jehova's Getuigen (1994), waarin hij stelt dat deze religieuze organisatie eigenlijk een satanische sekte is. Zijn hoofdwerk Wegbereiders van de Antichrist uit 1989 werd later uitgebracht als De 13 Satanische bloedlijnen. Hierin betoogt hij dat de wereld geregeerd wordt door een duivelse elite. Zijn theorieën zijn deels ontleend aan Bloodlines of the Illuminati (1998) van de extreemrechtse auteur Fritz Springmeier (pseudoniem voor Victor Earl Schoof) uit Nebraska, die sinds 2008 in enkele uitgaven als medeauteur wordt vermeld. De uitgave werd in Frankrijk verboden. In Frankrijk werkt De Ruiter samen met de antisemitische publicist Laurent Glauzy.[2] Zijn theorieën zijn verder nauw verwant met die van de complotdenker David Icke en de extreemrechtse auteur Jan Udo Holey (alias Jan van Helsing).

De Ruiters boek George W. Bush en de mythe van al-Qaeda: De verborgen macht achter de terroristische aanslagen van 11 september 2001 werd in Nederland in eigen beheer uitgegeven, omdat andere uitgeverijen het boek niet wilden publiceren. Het boek was omstreden, onder andere omdat hij beweert dat Joodse en Israëlische werknemers die dag niet op hun werk in de Twin Towers verschenen. Het boek kreeg in 2005 de Frontier Award, verbonden met het tijdschrift Frontier Magazine dat was gewijd aan 'grenswetenschap'. Buiten het klassieke circuit van complottheorieën werd het echter nauwelijks opgemerkt.

Zijn publicaties richten zich vooral op door hem vermoede complotten en verborgen machten die achter organisaties en bewegingen als de Amerikaanse regering, de vrijmetselarij, de Illuminati, het Zionisme en de filmindustrie van Hollywood zouden staan. Ze worden door wetenschappers en sceptici beschouwd als complottheorieën. Een deel van zijn teksten kenmerkt zich door verkapt antisemitisme; een deel van zijn pijlen is gericht op de Joodse bankiersfamilie Rothschild. De Protocollen van de Wijzen van Sion spelen in verschillende publicaties van zijn hand een belangrijke rol.[3] Zijn hoofdwerk over dit onderwerp mag in Duitsland niet verbreid worden. In Adolf Hitler pleegde geen zelfmoord uit 2008 stelt hij dat Adolf Hitler de Tweede Wereldoorlog zou hebben overleefd en naar Spanje is gevlucht. Hij baseert zich daarbij op persoonlijke gesprekken met Arthur Axmann, voormalig hoofd van de Hitlerjugend.

In Nederland worden De Ruiters boeken op de markt gebracht door zijn eigen uitgeverij Mayra Publications, in Duitsland maken ze deel uit van het radicaalrechtse fonds Pro Fide Catholica. Zijn Spaanstalige, Braziliaanse en Italiaanse uitgaven worden gepubliceerd door San Pablo (Ediciones Paulinas in Mexico) de grootste katholieke uitgever wereldwijd. Zijn Spaanstalige, Braziliaanse en Italiaanse uitgaven worden gepubliceerd door de katholieke uitgeverij Ediciones Paulinas (San Pablo), die verbonden is met de Congregatie van Sint Paulus.

In het boek Coronacrisis: het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht is nabij (2020), een bewerking van een eerder boek uit 2009, trekt Ruiter de ernst van het coronavirus in twijfel. Hij suggereert dat het virus de opmaat is naar de vestiging van een nieuwe wereldorde, met een leider waaraan de hele wereld onderworpen zal worden. De individuele vrijheid zal in zijn ogen door het gebruik van computers drastisch worden ingeperkt. Bol.com nam het boek in oktober 2020 enige tijd uit zijn assortiment omdat het ongefundeerde complottheorieën zou bevatten.[4]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

 • De 13 Satanische bloedlijnen: Wegbereiders van de Antichrist. Mayra Publications, Enschede 2006, ISBN 9080162345 (oorspr. Preparando el Camino para el Antichristo, Chihuahua 1989)
 • De verborgen macht achter de Jehovah's Getuigen. Gideon, Hoornaar 2001, 2e dr. Mayra Publications, Enschede, 2009 ISBN 9060678850 (oorspr. El poder oculto detrás delos testigos de Jehová, 1994)
 • George W. Bush en de mythe van al-Qaida: De verborgen macht achter de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Mayra Publications, Enschede 2005, ISBN 9080162337 (oorspr. 11 Settembre 2001 il Reichstag di George W. Bush, 2001)
 • BSE, Der Rinderwahnsinn und die Vernichtung der Landwirtschaft: Schicksal oder hausgemachtes Übel? Durach 2001
 • Het Joegoslavië Tribunaal: De vermoorde onschuld van Slobodan Milosevic. Mayra Publications, Enschede 2006, ISBN 9080162353 (oorspr. Yugoslavia: prima vittima del nuovo ordine mondiale, 2003)
 • Die Köder des Satanskultes: Die Musikindustrie, Hollywood und die Illuminaten-Gedankenkontrolle, Durach 2004
 • De Protocollen van de Wijzen van Sion: Ontsluierd. Mayra Publications, Enschede 2007, ISBN 9789080162372 (vert. uit het Duits)
 • U.S. Blacklists: verzwegen tragedies. Duitse, Italiaanse en Japanse slachtoffers in Ecuador en andere landen van Latijns-Amerika, Mayra Publications, Enschede 2008 (oorspr. Segunda guerra mundial: lista negra en Ecuador, 2008)
 • (met Fritz Springmeier) De 3 Satanische bloedlijnen: De oorzaak van veel ellende en kwaad op aarde. Mayra Publications, Enschede 2008, ISBN 9789080162396 (hier de Engelse versie)
 • De komst van de Transitie: het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht? Mayra Publications, Enschede 2009, 2e dr. 2015 (= 2018: een wereld zonder contant geld?), 3e dr. 2020 onder de titel Coronacrisis: het einde van ons individueel zelfbeschikkingsrecht is nabij (De komst van de Transitie I)
 • Adolf Hitler: kroniek van Hitlers vlucht uit Berlijn met ondersteuning van de Britse inlichtingendienst. Het Derde Rijk: grondslag voor de komende werelddictatuur. Mayra Publications, Enschede 2011 (eerdere uitgave Guayaquil 2008)
 • Mayra Publications, Enschede 2015
 • De 13 satanische bloedlijnen: trilogie. Mayra Publications, Enschede 2017 (hier de Engelse versie)
 • Satanische bloedlijnen, deel 4: Hoge politici in de greep van ultrageheime vrijmetselaarsloges, Mayra Publications, Enschede 2017
 • (met Nathalie Augustin) Nathalie: Bekentenissen van een topmodel. Mayra Publications, Enschede 2018
 • (met S. Auteurscollectief) Covid-19 en de Wereld Erna. Beleidsstukken van de Europese Unie, de Wereldgezondheidsorganisatie en onze regering geanalyseerd (De komst van de Transitie II), Mayra Publications, Enschede 2020

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]