Roblox

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Roblox
Roblox logo 2017.svg
Bedenker David Baszucki
Ontwikkelaar Roblox Corporation
Datum van uitgave 27 augustus 2006
Genre Platformspel
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer
Leeftijdsklasse 7 jaar en ouder
Media PC
Website
Portaal:  Computerspellen

Roblox is een massively multiplayer online gameplatform dat gebruikers in staat stelt om hun eigen games te ontwerpen in de Roblox Studio. Het platform host sociale netwerkspellen die zijn opgebouwd uit lego-achtige virtuele blokken. Het platform werd officieel vrijgegeven op 27 augustus 2006 door de Roblox Corporation. Roblox telt sinds september 2018 70 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Spellen gemaakt door Roblox Studio worden gehost op Roblox' eigen cloud-software.

Spellen zijn geschreven in de programmeertaal Lua met mogelijkheid voor one-time-aankopen en microtransacties voor ontwikkelaarsproducten. De virtuele valuta Robux kan worden omgewisseld voor echt geld. Spelers kunnen Robux verkrijgen wanneer een andere speler hun items koopt of via een lidmaatschap. Iedereen kan bijvoorbeeld kleding kopen, maar alleen spelers met een Builders Club-lidmaatschap kunnen het verkopen, en alleen Roblox-beheerders kunnen accessoires, lichaamsdelen, uitrusting en pakketten verkopen. In 2017 verdienden de circa 1,7 miljoen videomakers op het gameplatform gezamenlijk minstens 30 miljoen dollar, zo werd bekendgemaakt tijdens de Roblox Developers Conference 2017.

Evenementen[bewerken]

Roblox organiseert fysieke evenementen zoals hun Developers Conference en virtuele evenementen zoals het jaarlijkse zoeken naar easter eggs. Hierbij kunnen mensen items verdienen!

Minifiguurtjes[bewerken]

In 2017 gingen speelgoedfabrikant Jazwares en Roblox Corporation samenwerken om minifiguren in productie te brengen. Deze deels op lego-poppetjes gelijkende figuurtjes werden ontworpen op basis van door gebruikers gegenereerde inhoud dat gemaakt was door de grote ontwikkelaars op het platform. De eerste serie bevatte veertig verschillende minifiguren. Later in datzelfde jaar verscheen een tweede serie van veertig minifiguren op basis van personages uit populaire games op het platform werden geïntroduceerd, samen met de online avatars van populaire ontwikkelaars.

Externe link[bewerken]