Rock en Seine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rock en Seine
Scène de la cascade
Algemene informatie
Datum Laatste weekend van augustus
Locatie Parijs Vlag van Frankrijk Frankrijk
Duur 3 dagen
Genre(s) Rock, pop
Oprichter François Missonnier, Salomon Hazot, Christophe Davy
Edities
Aantal edities 21
Eerste editie 1991
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Het parc de Saint-Cloud, de locatie van het muziekfestival en de voormalige locatie van het kasteel van Saint-Cloud
het optreden van 2 Many DJs tijdens Rock en Seine 2007

Rock en Seine is een rockfestival dat jaarlijks plaatsvindt ten zuidwesten van Parijs. Het festival wordt sinds 2003 georganiseerd in het parc de Saint-Cloud in de daar nog door André Le Nôtre ontworpen historische tuinen. De laatste edities ontvingen op de drie dagen en voor de vier podia meer dan 100.000 bezoekers. De huidige podia zijn de Grande scène, de Scène de la cascade, de Scène de l'industrie en de Scène « Pression Live ».

Festivalprogramma[bewerken | brontekst bewerken]

Editie 2003

De eerste editie ging door op 27 augustus 2003. Het festival slaagde erin een sterke affiche voor zijn eerste editie te programmeren met onder meer Massive Attack, PJ Harvey, Beck, Morcheeba, Keziah Jones, K's Choice, Tom McRae, Eagle-Eye Cherry...

Editie 2004

De tweede editie van het festival vond plaats op 27 en 28 augustus. Op de affiche stonden onder meer de volgende groepen:

Editie 2005

Met 46.000 toeschouwers kende het festival een verdere groei. Op 25 en 26 augustus traden onder meer op:

Editie 2006
Editie 2007

De vijfde editie wordt gevierd met een derde festivaldag, en een sterk uitgewerkte website met foto's, videobeelden, interviews, recensies van de optredens en bijdragen van de uitgenodigde muzikanten. Optredens onder meer van:

Editie 2008

Bij de editie van 2008 was de eerste festivaldag een week voor de andere dagen, het was de enige dag die nog paste in de concertagenda van Rage Against the Machine. De affiche bestond onder andere uit:

Editie 2009

Bij de editie van 2009 was Oasis geboekt als headliner voor de eerste avond, het optreden paste in hun Dig Out Your Soul-tour. Het was die 28e augustus 2009, dat na een ruzie tussen de broers voorafgaand aan hun optreden, Noel Gallagher bekendmaakte dat verder werken onmogelijk was.[1] Het optreden moest ter elfder uur afgelast worden, en Madness die eerder die dag al had opgetreden, gaf een tweede optreden als afsluiter op het hoofdpodium. Op de affiche onder andere:

Editie 2010

Voor de eerste maal overschrijdt het bezoekersaantal de 100.000 bezoekers. Een aantal groepen van de affiche:

Editie 2011
Editie 2012
Editie 2013
Zie de categorie Rock en Seine van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.