Roelof van Laar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Roelof van Laar
Roelof van Laar
Algemene informatie
Volledige naam Roelof Peter van Laar
Geboren 19 mei 1981
Partij PvdA
Titulatuur MBA
Politieke functies
2006-2010,
2011-2012
Gemeenteraadslid in Leiden
2013-2017 Lid Tweede Kamer
2022 Fractie-assistent PvdA gemeenteraad Haarlemmermeer
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Roelof Peter van Laar (Berkel en Rodenrijs, 19 mei 1981) is een Nederlands bestuurder en politicus namens de PvdA.

Van Laar doorliep het Maaswaal College in Wijchen en studeerde politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij volgt een MBA aan de Webster University. Hij was actief in Vereniging 31 en de studentenpolitiek. Tevens was hij actief in de lokale politiek en was in twee perioden gemeenteraadslid. Van Laar was medeoprichter van de stichting Stop Kindermisbruik, waarvan hij van 2008 tot begin 2013 directeur was.

Van Laar is benoemd als lid van de Tweede Kamer in een tijdelijke vacature van 14 mei tot en met 2 september 2013, als vervanger van Lea Bouwmeester die met tijdelijk verlof ging wegens zwangerschap. Aansluitend volgde hij op 3 september 2013 Myrthe Hilkens op, die de Kamer op 28 augustus 2013 had verlaten.[1] Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 werd hij niet herkozen. Hij schreef aansluitend een boek, Eerlijk duurde niet zo lang : achter de schermen van de Tweede Kamer.[2]

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 was Van Laar kandidaat-raadslid voor de lokale PvdA fractie in de gemeente Haarlemmermeer. Hij stond derde op de kieslijst[3]. De afdeling haalde drie zetels bij deze verkiezingen, maar van Laar werd ingehaald door de vierde kandidaat op de lijst die meer voorkeursstemmen verkreeg en zo omhoog schoof ten koste van Van Laar. Hij werd op 31 maart geïnstalleerd in de raad van Haarlemmermeer als fractie-assistent namens de PvdA. In deze rol mag hij de fractie bij sessies ondersteunen en het woord voeren behalve bij raadsdebatten en heeft hij geen stemrecht in de raad[4].

Zie de categorie Roelof van Laar van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.